Norrköpings KvIK25 - 17Alfta GIF Handboll Damer

Samling:11:30
Tung förlust med svåra förhållanden
2023-02-05 15:45
Marre räddar straffkast

Det blev en tuff eftermiddag i Norrköping för damerna. Det startade bra men en svag andra halva av första halvlek gav Norrköping ett övertag som de inte släppte. En rättvis seger med 25-17 (15-10)

Damerna hade 9 återbud till match (varav 5 enbart på EN position). Det gjorde att vi hade ytterligare några comebacker denna vecka - inte minst Kristina Thureson född i januari 1977. Totalt sett mönstrade damerna 8 utespelare till denna tuffa match.

Thureson

Legendar Thureson gjorde ännu en A-lagsmatch i sin karriär - 46 år gammal. En enorm förebild för alla unga tjejer som lägger av med idrott alldeles för tidigt. Imponerande. Även Jessica Sandström (född 95) gjorde sin första match i det gröna A-laget

Stark start

Damerna startade bra och gav sig själva chansen i början av matchen. Frida Andersson startade starkt och producerade mål samt spelade fram andra. Gästerna ledde fram till 5-6.  Därefter vände hemmalaget till ledning med flera mål

Motig period

Norrköping gick ifrån 5-6 till 9-6 och sedan vidare till 12-8 som blev 13-8 i halvtid och sedan 15-8 direkt i andra halvlek. Där avgjordes matchen men Alftadamerna reste sig igen och jobbade sig närmare ett flertal gånger

Lägen men missar

Gästerna skapade lägen men missade mycket i matchen. Alfta gjorde ett seriöst försök att vinna men ändå saknades de sista %:en för att kunna vinna matchen

FAKTA:

Norrköpings KvIK - Alfta GIF HF    25 - 17 (13-8)

Mål Alfta:  Hanna Bolkeus 7 (2), Frida Andersson 3, Elin Torvidsson 3 (2), Emilia Engh, Wilma Andersson, Caroline Strandell

Straffkast:  4 (2) - 6 (6)

Utvisningar:  N: 3 x 2 min,  A: 1 x 2 min