SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Alfta GIF Handboll Damer
20 - 22
RP IF HK
Alfta GIF Handboll Damer20 - 22RP IF HK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 februari, 13:00
Plats:Alfta Sporthall
Serie:Dam 2 Mitt
Samling:11:30
SUR hemmaförlust trots bra försvar
2023-02-20 14:13
Jonsson jobbar till sig ett läge

Det var en helg med bra försvarsspel. Mot just RP IF så föll vi igenom bakåt någon enstaka gång i andra halvlek men i övrigt så stod vi upp jättebra. Det var i anfallsspelet som vi förlorade poängen denna söndag. 

Hela första halvlek var en superjämn match. Det första tvåmålsöverläget kom efter 29 minuter när hemmalaget gjorde 10-8 som sedan blev 10-9 i halvtid. 10 mål på en halvlek är väl kanske inte jättemycket att skryta med men försvarsspelet fungerade mestadels riktigt riktigt bra så hemmalaget var väl värda halvtidsledningen. 

 

Attityder och anfalls-strategier

Det pratades om attityder och hur vi skulle få bättre hål på gästerna i Alftas omklädningsrum i halvtid. Lisa Meyer gjorde andra halvleks två första mål innan Wilma Andersson och Emilia Engh visade att de hade lyssnat på snacket om anfallsspel i halvtid och efter 35 minuters spel hade vi därför 12-12.

 

Avgörandets stund tyvärr

6-7 minuter in i andra halvlek drabbades hemmalaget av en dubbelutvisning som grönt lag inte var helt överens om... Övertalsspelet gjorde att gästerna skapade både sitt första 2-målsöverläge 12-14 och sedan sitt första 3-målsöverläge 13-16 efter 41 spelade minuter. Dessvärre kunde RP leva ganska gott på detta under lång tid i matchen. 

 

Jakten 

Hemmalaget försökte förändra sig och komma ikapp men avsluten var ofta ganska skrala just denna dag. Med 6 minuter kvar stod det 18-20 efter mål av Elin Torvidsson. Vi skulle ge allt in i kaklet men en utvisning till bromsade oss innan vi slutligen satsade annorlunda när vi åter var fulltaliga. 

 

Sista attacken

Hemmalaget gick upp och plockade bort både 1 och 2 spelare, samtidigt som vi äntligen lyckades få ut bollarna på kanten och Hanna Bolkeus fick sätta 2 strutar. Vi fick ytterligare en chans men sköt i stolpen och därefter rann tiden ut för hemmalaget

 

Bittert men positivt

Det var en riktigt tuff fight som utspelade sig i Sporthallen. Alfta var ändå nära ytterligare poäng men kanske kom coachningen för sent i matchen. Försvarsspelet var något vi får ta med oss till nästa match. Positivt var även att andra resultat för en gångs skull gick MED vårt lag så nu parkerar vi på 7:e plats i tabellen - en plats uppåt, inför serieavslutningen

 

FAKTA 

ALFTA GIF HF - RP IF HK        20 - 22  (10-9)

Mål Alfta:  Hanna Bolkeus 5, Malla Hussein 4, Elin Torvidsson 3, Emilia Engh 2, Wilma Andersson 2, Frida Andersson 2, Caroline Strandell, Jennifer Jonsson

Utv A:  4 x 2 min  R: 2 x 2 min

Straffkast A 0  - R 3 (2)

 


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: