Örebro SK Dam14 - 17Alfta GIF Handboll Damer

Samling:13:00
SEGER i sista matchen för damlaget!
2023-03-11 17:08
Det blev SEGER i sista matchen!!!

Damerna slutar 7:a i damtvåan detta året efter en kaosartad säsong med många skador och mycket sjukdomar. Det står klart efter att man i sista matchen vänt ett underläge med 5 mål till seger med 3 mål.. Detta efter en riktigt bra försvarsinsats i den andra halvleken

Redan före den sista matchen var det klart att både Örebro och Alfta hade säkrat spel i nästa års damtvåa. Innan match pratade bortalaget om att få träff i försvarsspelet, noggrannhet i avsluten och springa mycket i kontringen. Vi tänkte att vi skulle kunna springa Örebro trötta men blev skeptiska när vi såg att hemmalaget hade hela 11 utespelare.

Förslappad start

Hemmalaget började starkast. I det för dagen vitklädda Alfta var det stressat anfallsspel - konstiga avslut till följd av för stor respekt för Örebros målvakt. I försvarsspelet brast det i fotarbetet och i förmågan att samarbeta. Hemmalaget tog inledningsvis hand om ledningen med 4-1

...men snabb återhämtning

I några lyckliga minuter efter 10 spelade minuter sköt Hanna, Malla och Caroline oss tillbaka till 4-4 och tvingade hemmalaget till time-out. Efter hemmalagets snack bättrades deras spel betydligt och Alfta gjorde inte mål på en kvart...

Ännu en lyckad timeout

Det blev timeout för gästerna istället och Alfta pratade anfallsspel efter den torftiga målproduktionen.. I det här läget av matchen ledde Örebro med 9-4 men då startade gästerna en upphämtning där man gjorde 3 mål på de sista 5 minuterna av första halvleken. Vid pausen var ställningen 11-7 och det var Alfta nästan nöjda med efter en trög första halva.

Tekniska fel och halvtidssnacket

13 el 14 tekniska fel hade de vitklädda under första halvlek.. Det tillsammans med den skrala målproduktionen gjorde att det fortsattes prata mycket anfallsspel under halvtidspausen. Försvarsgeneral Ohlsson hade också några detaljer att korrigera och det gav uppenbara resultat

Magisk start

4:40 in i halvleken tvingades hemmalaget till ny timeout - då hade vi i vita laget inlett med 4-0 och gjort ställningen till 11 lika. Efter detta var det jämt under en längre del av halvleken tills våra bästa målskyttar för dagen klev in i handlingen och avgjorde säsongens sista dans...

Hanna och Carro

Från 48:e till 55:e minuten avgjordes matchen. Caroline Strandell låg bakom det mesta - framspelningar och två egna mål samtidigt som Hanna Bolkeus hängde in sina 2 sista mål för matchen och 13-12 blev 13-16. Matchen var avgjord och Alftas gäng avslutade säsongen med en enormt skön seger

Oline Hansson

Damlaget spelarantal och det faktum att matchen saknade betydelse för upp och nedflyttning gjorde att vi fick dispens att låta Oline Hansson göra debut i seniorsammanhang. Hansson blev därmed den första ur klubbens duktiga 06-kull som fick spela tävlingsmatch med damseniorerna. Oline skötte sig mycket bra och försvarsmässigt var hon inte på något sätt sämre än någon senior. Anfallsspelet kommer med tiden. GRATTIS till en fin debut!

Målvaktsmatchen

I Örebros mål stod förra elitmålvakten Frida Särnblad (hette tidigare Granberg) och hon gjorde en match som anstår en så pass bra målvakt. Alftas tjejer missade mycket de första 25 minuterna men mindre de resterande 35 minuterna när de kommit underfund med hur de skulle skjuta. I Alfta-buren stod Meya Johansson hela matchen eftersom både Marre och Jessica var frånvarande. I andra halvlek räddade Johansson en straff och totalt 73% av skotten - totalt i matchen landade Johansson på 46 %. Det är klart att burväktarnas insatser bidrog till den låga målproduktionen

Laginsatsen

Grunden till segern var ändå de sista 35 minuternas försvarsspel där vi var riktigt bra på alla händer. Under året har vi hittat ett vägvinnande försvarsspel där alla bridrar och det har lagt grunden till att vi plockat fler poäng under våren än under hösten. Den sista matchen var slutligen otroligt rolig att spela. Nu stänger vi denna säsongen och ser fram emot att alla våra duktiga 06:or får komma med i seniorlaget till nästa säsong. Ett nöjt damlag reste hemåt efter en riktigt fin insats i Örebro!

FAKTA:

ÖREBRO SK HK - ALFTA GIF HF      14 - 17  (11-7)

MÅL Alfta: Hanna Bolkeus 7 (1), Caroline Strandell 4, Malla Hussein 3, Wilma Andersson, Frida Andersson, Emilia Engh

Utv ÖSK:  0    AGIF:  1 x 2 min