SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Örebro SK HK Dam
23 - 23
Alfta GIF Handboll Damer
Örebro SK HK Dam23 - 23Alfta GIF Handboll Damer

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 29 oktober, 11:30
Plats:Idrottshuset i Örebro
Serie:Dam 2 Mitt
Samling:10:00
Stenhård batalj avgjordes 3 sekunder kvar
2023-11-10 22:09
Försvarsfokus

3 ynka sekunder - så mycket var det kvar när Örebro SK bankade in det oavgjorda resultatet 23-23 i bortamatchen i damtvåan. Vårt vitklädda gäng gjorde en bra insats och en klar förbättring mot lördagen när man ledde uppgörelsen i princip hela andra halvlek

Det var en svängig match som vi fick uppleva på söndagen i Örebro. Det var underläge med 3 i den första halvleken (10-7, 11-8 och 12-9) som vändes till ledning 12-13 i halvtid. 

 

I den andra halvleken ledde vi med 2 mål flera gånger men det var i en dramatisk avslutning som allting avgjordes

 

Palaver

Det hela började med att Ida Göllas olyckligt åkte ut på 2 minuter. I det efterföljande övertagsspelet fick hemmalaget möjligheten att göra mål på samma sätt som man gjort ett antal gånger tidigare i matchen.

 

Alfta gick till anfall med bara 5 spelare och när armen kom upp från domaren lade vårt lag in time-out-kortet. Eftersom vi spelade i en hall som enbart var avdelad med ett plastskynke så gjorde ljudnivån från matchen, som gick på banan bredvid, att domaren inte hörde signalen. Hetlevrade protester från Örebro gjorde att palaver utbröt men tack vare ett rutinerat sekretariat så fick vi vår timeout. 

 

Frida och Elin

Vi hade EN passning kvar att leva på och styrde upp ett enkelt spel. Frida Andersson fixade friläge åt Elin Torvidsson som med 11 sekunder kvar tryckte in ett ledningsmål ännu en gång. 

 

Marginaler

Hemmalaget kontrade såklart direkt på avkast och lyckades ta ett avslut som gick via händerna på Marre och in i målet med 3 ynka sekunder kvar. Damerna närmar sig säsongens första seger men det var äckligt små marginaler den här gången

 

FAKTA 

ÖREBRO SK HK - ALFTA GIF HF     23 - 23   (12-13)

MÅL Alfta:  Elin Torvidsson 6, Hanna Bolkeus 4, Cecilie Nyirantungane 3, Alicia Erixon 3, Ida Göllas 2, Lydia Persson 2, Frida Andersson, Wilma Andersson, Oline Hansson

Straffkast Ö 3 (2) - A 1 (1)

Utv Ö 1 x 2 min   A 2 x 2 min


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: