SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Vintrosa IS
25 - 18
Alfta GIF Handboll
Vintrosa IS25 - 18Alfta GIF Handboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 februari, 12:15
Plats:Änglandaskolan
Serie:Dam 2 Mitt
Samling:10:45
Vintrosa tog revansch
2024-02-04 17:31
Vintrosa vann bortamatchen

Damerna förlorade borta mot Vintrosa. Segersiffrorna skrevs till 25-18 och därmed fick hemmalaget revansch för höstsäsongens förlust mot oss i Alfta då vi vann med 30-18

Förutsättningarna för match var att vi hade 19 timmar från matchens slut på kvällen före till matchstart dagen efter samt att Vintrosa hade ett helt annat lag i denna match gentemot matchen före jul.

 

Bra start på matchen

Bägge lagen startade matchen starkt. Vintrosa allra bäst med ledning 4-2 efter att gästerna hade problem med att komma till i anfallet inledningsvis. Alfta kom tillbaka via några snabba mål och tog ledningen 4-5 och halvleken fortsatte väldigt jämnt

 

Jämnt till halvtid 

Det var helt jämnt i halvtid 8-8 efter några bra lägen att gå ifrån i slutet av halvleken. Chansen kom istället i början av andra halvlek när Elin och Cesse (två gånger) nätade så vi gick ifrån till 11-13 och efter varsitt mål för respektive lag så låg gästerna före med 12-14 tio minuter in i andra halvlek 

 

Avgörandet 

Det var som att energin tog slut. Det grönklädda laget missade mycket i spelet. Avslut, passningar osv så det blev en vändning på matchen. Alftas dåliga period varade i 10 minuter och under samma period gjorde hemmalaget 10-1. 12-14 blev 22-15.

 

Tappade spelet och försvaret 

Gästerna tappade höjden och inbrytningarna i försvaret samtidigt så lyckades man inte alls framåt. Vintrosa gjorde flera mål från Högerkanten som man inte lyckats med alls i första halvlek. Totalt sett var det en skillnad mot övriga delar i matchen och det gav hemmalaget segern. 

 

Sista attacken. 

Alfta gjorde tre raka mål och var bara 4 ifrån men det räckte inte ända fram utan hemmalaget vann en sur men rättvis seger i Örebro denna dag. 

 

Sofia, Elin och Ida

Sofia Andersson hade en riktigt bra dag i målet. I första halvlek hade hon 58 % räddning... ;Elin Torvidsson var nyttig över hela banan och Ida Göllas tog för sig föredömligt. 

 

Alfta som lag lämnar dubbelhelgen med hälften av poängen. Rimligt kanske? 

Nu laddar klubben och laget för fredagens folkfest i kulturplats Alfta Sporthall

 

FAKTA 

VINTROSA IS - ALFTA GIF HF     25 - 18  (8-8)

Mål Alfta:  Ida Göllas 6 (1), Elin Torvidsson 4, Cecilie Nyirantungane 2, Frida Andersson 2, Hanna Bolkeus, Wilma Andersson, Oline Hansson, Emme Granberg 

Utvisningar V 0  A:  0

Straffkast   V 0 - A 2 (1)

 


<< Tillbaka

 
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: