SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Finspångs HK
16 - 21
Alfta GIF Handboll
Finspångs HK16 - 21Alfta GIF Handboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 februari, 16:00
Plats:Arena Grosvad
Serie:Dam 2 Mitt
Samling:14:30
SEGER I FINSPÅNG
2024-02-03 19:21
JAAA - SEGER I Finspång

Det var som upplagt för en stökig tillställning när damerna reste till Finspång. Hemmalaget hade typ sin sista chans till att hänga kvar i serien men man är också det lag som får flest utvisningar och visst blev det en brottningsmatch

Det började helt enligt planen med bra försvarsspel och vassa kontringar vilket gav ledning med 1-3 för gästerna redan efter 6 minuters spel. Fyra minuter senare hade hemmalaget vänt till ledning och ytterligare 4 minuter senare dunkade Wilma Andersson in en ny ledning för gästerna (4-5 efter 14 min)

 

Missar i massor 

Vi kastade bort bollar, missade sistapassningar till fria kontringsspelare, missade frilägen och även helt vanliga passningar. Det var en riktigt dålig period i den första halvleken och hemmalaget fick matchen precis dit de ville... med lagom högt tempo och märkliga mål. Hemmalaget vände igen och rann ifrån till hela 10-7

 

3 på 3 på 3 och jämt i halvtid

Gästerna tröttnade på sitt dåliga spel - bytte anfallsspel och gjorde 3 mål på 3 anfall och 3 minuter. 10-7 blev i alla fall 10-10 i halvtid och vi kände att vi kunde mer och bättre. 

 

3-8 och avgjort?

Trots att hemmalaget började med en spelare mer i andra halvlek och gjorde första målet så lyckades Alfta klippa till med 3-8 på en kvart efter bra beslutsamt försvarsspel, skapliga kontringar men framför allt riktigt effektivt anfallsspel. Matchen kändes avgjord men skulle hemmalaget komma tillbaka en gång till?

 

Magiska målvakter

Sofia Andersson gjorde en dubbelräddning som var magisk men slog handen i samband med räddningen efter 17 minuter - in kom Maja Johansson och var kanske ännu bättre. En viktig straffräddning och flera avgörande även från Johansson gjorde att vi hade en målvakt som slutade på 50 % räddning och en på 63 % räddning = en bra målvaktsdag på jobbet...

 

Spiken i kistan i tuff match

Frida Andersson slog spiken i kistan när hon satte 15-20 med 5 minuter kvar. Grönt fick dansa segerdans igen och vann en välförtjänt seger där de tuffa duellerna avlöste varandra. Det kostade också på för bägge lagen. 

 

Bra insatser

Vi gratulerar Alicia Erixon till en stark andra halvlek. Bra var även hela försvarsspelet med speciellt omnämnande för Evelyne Muhimpundu:s försvarsspel. Emme Granberg var väldigt avgörande i matchen i början av andra halvlek och det var viktigt för matchens utgång. 

 

På söndagen går spektaklet vidare med ytterligare en tuff bortamatch - Vintrosa IS i Örebro

 

FAKTA:

FINSPÅNGs HK - ALFTA GIF HF      16 - 21 (10-10)

Mål Alfta: Elin Torvidsson 4, Hanna Bolkeus 4, Ida Göllas 3, Alicia Erixon 2, Emme Granberg 2, Frida Andersson 2, Lydia Persson, Cecilie Nyirantungane, Evelyne Muhimpundu, Wilma Andersson

Utvisningar F:  1 x 2 min    A.  2 x 2 min

Straffkast F 3 (2)  - A 2 (0...)


<< Tillbaka

 
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: