SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Hammarby IF HF
1 - 2
Alfta GIF Handboll
Hammarby IF HF1 - 2Alfta GIF Handboll

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 juni, 14:40
Plats:Arena Älvhögsborg 1
Serie:Beach-SM 2024 - Beach-SM 2024
Samling:14:10
HISTORISK första seger i Beach-SM
2024-06-15 23:06
Evelyne Muhimpundu (här med Oline Hansson och Ronja Wedin) blev matchvinnare

Damerna vann en oerhört spännande fight mot Hammarby! Ett täck i sista sekunden av första och en vinst i shoot-out bärgade den första segern i SM för vårt lag. 2-1 mot Hammarby gav vår historiska första seger i Beach-SM

Hammarby kom till spel med flertalet kända stjärnor i innehandboll och dessutom damernas förbundskaptener i beachhandboll. Ett minst sagt rutinerat lag. 

 

Evve setvinnare 

Första halvlek var ett härligt beachset som började jämnt och stod 8-8 efter 5 minuter. Därefter åkte vi ifrån med fyra raka mål fram till 8-15 och med några minuter kvar såg det ganska klart ut. Det svänger dock snabbt i beach och på 2 minuter tog sig Bajen upp till 13-15. Alfta tog timeout och gick för en en-poängare. Vi sköt dock i stolpen och Hammarby fick timeout och prata ihop spelet. De fick även ett läge på vår höger sida men Evelyne Muhimpundu täckte ner skottet och fixade vår första setvinst i SM!

 

Svängigt igen

I andra set blev vi återigen påminda om att det kan svänga i beach. 12-11 blev 22-11 i fördel för Hammarby men vi tog timeout och fick till ett bättre spel över hela banan. 22-11 blev 24-21 med halvminuten kvar. Dock lyckades Hammarby hålla undan och får till en shoot-out.

 

Ännu en vändning i shootouten

Det började bra. Alicia gjorde 2 poäng. Sen vände Hammarby till 4-2 innan Ida satte sitt skott och Mål-Annie räddade ett skott innan Ida Göllas tog hand om buren på 2 shoot-outs. Ytterligare ett mål från Lydia innan Ida skrämde Hammarby-spelaren och gav oss ett vinstläge. Frida Andersson gjorde en vanlig "etta" - dvs ett skott som passat bra i inomhushandboll och vi hade vunnit matchen. 

 

GRYM lagseger

Oerhört glädjande för vårt unga lag att klara av att besegra så rutinerat motstånd. Det var en verklig lagseger där alla bidrog. Nu laddar laget om för söndagens minst 3 - max 5 matcher 

 

FAKTA 

Hammarby IF Beach - Alfta GIF BHF    1 - 2   (13-15 , 24-21, 5-7)

Poäng:  Ida Göllas 14, Lydia Persson 10, Frida Andersson 9, Alicia Erixon 6, Adiam Biedmariam 4, 

Publik: 75 personer

 


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: