SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Alfta GIF Handboll
2 - 0
Hammarby IF Beach
Alfta GIF Handboll2 - 0Hammarby IF Beach

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 juni, 12:20
Plats:Arena Älvhögsborg 1
SM-KVARTSFINAL Stabil seger mot Hammarby!
2024-06-16 17:42
Snillen spekulerar i sanden!

SEGER i SM-KVARTSFINALEN! 

Tredje matchen mot Hammarby i SM och tredje segern - denna gång en tydligare och mer stabil seger där ingen shoot-out behövdes men visst krävdes det MER för seger i denna match men både försvar och anfall var MER pålästa än tidigare!

Ju mer man spelar beachhandboll, desto mer förstår man hur mycket taktik det finns i spelet. När vi nu mötte Hammarby för tredje gången var både målvakt och försvar pålästa på hur Bajen anföll och samtidigt hade våra anfallare läst in hur Hammarby spelade försvar och hur målvakterna agerade. 

 

Förändring

Tidigare matcher har vi vunnit seten då lagen har haft byten på höger sida medan Hammarby har vunnit seten där vi har bytt på vänster sida. Denna gång klippte vi första set med byte på vänster sida och med tanke på kvalitéten på våra shoot-outs så kände grönt lag stor tilltro till att kunna vinna matchen när vi tog hem "rätt set"

 

Hög klass

Det var SM-kvartsfinal och ett visst tryck på det unga Alfta-gänget. Vi tog tidigt ledningen men det var Hammarby som lyckades föra det första setet. Alicia Erixon satte en viktig boll till 8-8 och anfallet efter räddade Annie Åsberg ett viktigt straffkast. En riktig klassräddning baserat på erfarhenhet från Hammarbys tidigare straffkast. Bajen lyckades ändå ta ledningen med 3 mål efter 8 minuter. 

 

2 på 23 

En snygg 360 från Lydia Persson och en supereffektiv kontring signerat Ida Göllas förändrade 10-13 till 14-13 på bara 23 sekunder och sedan följde det traditionella dramat där det denna gång var så att Hammarby tog första timout med 17 sekunder kvar. Ett superbt bra försvar med tillhörande superräddning av Annie Åsberg senare var det vårt lag som fick bollen och vi tog timeout 2 sekunder kvar. Därefter höll vi bollen 2 sek och vann setet 

 

Lydia Persson... igen

Andra set så... jämnt fram till 5 minuter med Bajen i ledning 9-10. 5 poäng till vårt lag på 1 minut förändrade ställningen till 14-10. Bajen insåg att det var sista chansen att hänga kvar i turneringen och fick in 6 poäng på exakt 60 sekunder. Sen var det bara Lydia Persson som gjorde poäng resten av matchen. 16-16 och 18-16 från Persson med 45 sekunder kvar.

 

Drama igen

Hammarby missade sitt anfall och vårt lag fick bollen. Alfta tog timeout och spelade för en "etta" men skottet gick i målställningen och ut. Då tog Hammarby en timeout och jagade en setseger i de sista sekunderna. Legendariska spelaren Ulrika Olsson (från Skuru och Västerås Irsta) sköt dock över och setet samt hela matchen gick till Alfta

 

Segerglädjen

Tredje matchen och tredje segern mot Hammarby gjorde att det kändes riktigt bra att nå semifinal för vårt lag. Hårt jobb i någon månad för att få vara med och spela om medaljerna i SM. I och med segern så fick vi det

 

FAKTA:

ALFTA GIF BHF - HAMMARBY IF BHC     2 - 0  (14-13, 18-16)

Poäng:  Lydia Persson 13, Ida Göllas 11, Adiam Biedmariam 6, Alicia Erixon 2, 

Publik: 65 åskådare


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: