SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Alfta GIF Handboll
24 - 21
Hammarby
Alfta GIF Handboll24 - 21Hammarby

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 augusti, 11:30
Plats:Träningsmatch, Alfta Sporthall
Fin första insats för säsongen
2018-08-25 15:23
Hemmalaget inledde träningshelgen med att dominera den första matchen mot Hammarby. Bajen, som är ett topplag i södra tvåan,, spelade högt och aggressivt men det spelskickliga hemmalaget skapade många bra lägen och kunde ta en tydlig seger till slut
Hanning och Jonsäll
Gästerna var ofina nog att göra säsongens första mål men Amanda Hanning slog in Alftas första handbollsmål säsongen 2018-19. Annars var det Sanna Jonsäll som producerade flest mål i den första halvleken, inte minst från straffpunken där återvändaren visade god förmåga. 

Försvarsfokus 
Damernas stora fokus har varit försvarsspel och kontringsspel. Det grönvita hemmalaget startade dessa detaljer starkt men gick ner sig mot slutet av den första halvleken. Gästerna passade då på att vända 10-8 till 10-13 innan halvtidsresultatet skrevs till 11-13. Andra halvlek blev en stor succé för försvarsspelet då halvtidsunderläget blev 19-16 med 8 minuter kvar och endast 3 insläppta på 22 minuter. Vi kan inte analysera annat än att träningen gett visst resultat

Matchavgörandet
Bajen kröp närmare till 20-18 innan vi klippte in tre raka och när Amanda Hanning tog en klockren "Sturmenfaul" så var matchen i hamn. 24-21 slutade premiärmatchen efter härliga comebacker av Jonsäll och Josefsson. Marlene Ljung gjorde också delvis comeback och såg stark ut. Moa Alexssons uppoffrande försvarsspel var imponerande.

Linnea
GRATTIS passar vi också på att säga till vår junis Linnea Mogren som tränat duktigt hela sommaren och belönades med att få spela i A-laget på årets första träningsmatch. Mogren klarade sig jättebra och klippte även in sitt livs första A-lagsmål. Värt att minnas!

<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: