SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Sollentuna HK
10 - 27
Alfta GIF HF
Sollentuna HK10 - 27Alfta GIF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 september, 13:00
Plats:Sollentuna Sporthall
Serie:Dam 2 Ösv. Norra   Tabell >>
Samling:11:30
Säker premiärseger i märklig match
2018-09-30 21:05
Glada damer och 4 unga fans efter bortasegern i Sollentuna
Damerna tog en säker seger i en märklig premiärmatch när man på bortaplan besegrade nykomlingarna Sollentuna HK med 17 mål. 

15 minuter och 36 sekunder höll Alftadamerna och Therese Josefsson nollan i årets serie innan hemmalaget, tillika nykomlingarna i serien, Sollentuna spräckte målnollan. Då hade gästerna redan varit ofina nog att göra 5 mål på hemmalaget, så försvarsspelet började bra medan effektiviteten kunde varit bättre eftersom vi redan efter 10 minuter hade noterats för 7 (!) träffar i målramen…

 

10 upp vid kaffet

Efter hemmalagets första mål ökade målproduktionen rejält andra kvarten av första halvlek. Kanske var det premiärnerverna som lämnade spelarna? Grönklädda laget spelade bra och fick många lägen i kontringsspelet. 10 mål på 15 minuter är väl godkänt och halvleken slutade med halvtidsledning 15-5 för oss trots sönderryckt spel med många utvisningar.

 

Stabilt trots störningar

Vårt försvarsspel var förhållandevis bra hela matchen och det höll oss en bit före i protokollet även i den andra halvleken. Matchen var märklig med varierat tempo, udda händelser och en del obegripliga avblåsningar. Vi lät oss inte störas utan vann till slut med 27-10 efter en stabil men inte fulländad insats. Totalt lyckades vi träffa stolpe och ribba fler än 15 gånger (vi slutade dock räkna vid 15)…

 

Händelser

Innan matchen var över hann hemmalaget skjuta 3 av våra spelare i ansiktet (varav bla bägge målvakterna) och det skapade irriterad stämning. Det var ovårdat och onödigt. Herrarna som skipade rättvisa hittade på nya regler men blåste inte rött när hemmalaget med två raka armar skickade Sanna Jonsäll genom hela målgården i en kontring.

 

Bra början

Vi är nöjda med vårt försvarsspel och jobbar vidare mot högre nivåer. Vi spelade stundtals vackert och briljant men vi hoppas kunna leverera mer än annan dag. Therese Josefsson prisades av arrangören till matchens lirare och det var ett bra val idag. Moa Alexssons och Amanda Hannings försvarsspel imponerade och framåt lyckades Frida Wikblad bäst med avsluten denna lördag. En stabil seger med mersmak. 


På avdelningen imponerande måste vi nämna det faktum att vi hade 20-talet fans på plats varav flera hade rest ändå hemifrån Alfta till Sollentuna för att se damerna spela. Det är något oerhört fint över det!


FAKTA: 
Sollentuna HK - Alfta GIF HF         10 - 27    (5-15)
Mål Alfta:   Frida Wikblad 6, Amanda Hanning 4, Kristina Thureson 3, Camilla Ohlsson 3,  Marlene Ljung 2, Sanna Jonsäll 2 (1), Rebecka Östling 2, Caroline Strandell 2, Moa Alexsson 2 och Gabriella Persson 
Utv SHK:  4 x 2 min     AGIF HF:   3 x 2 min
Straffkast  SHK:  1 (1)    AGIF HF:  1 (1)
Publik 72 personer - varav 20 höll på Grönvitt


<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: