SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Åkersberga HK
20 - 32
Alfta GIF HF
Åkersberga HK20 - 32Alfta GIF HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 oktober, 16:30
Plats:Hackstahallen
Serie:Dam 2 Ösv. Norra   Tabell >>
Samling:15:00
Sjuk halvlek grundlade överraskande storseger
2018-10-13 22:20
Glada flickor efter en bra match
Det var ingen dålig knall som briserade i Hackstahallen när damerna bortavann mot svåra Åkersberga med hela 12 mål! Matchen var (och är) absolut en "Högsriskmatch" och vi är övertygade om att Åkersberga bara kommer att bli bättre och bättre under säsong,  så dagens prestation är damerna mycket nöjda med!
Damerna reste till Åkersberga med vetskapen om att man skulle spela en av de tuffaste bortamatcherna i serien. Laget pratade mycket om att vi behövde göra en riktigt bra försvarsinsats för att lyckas göra en jämn match mot ett Åkersberga med många spelare som för bara ett par år sedan spelade med Lidingö i damallsvenskan. 

Ovanligt bra start
Det gröna maskineriet brukar vara trögstartat men denna dag gjorde hemmalaget sitt första spelmål efter nästan 8 minuter. Då hade arrangörsklubben satt två straffkast före det men gästerna hade samtidigt lyckats göra 6 mål i en tempofylld start. 

Jämnt
Inspirerade av sitt första mål gjorde hemmalaget tre raka och kom upp till 5-7 innan två mål av lagkaptenen Ljung hjälpte oss gå ifrån till 5-10 och vi fick lite av "arbetsro" i några minuter. 

Avgörande sekvens
Sista 9 minuterna av den första halvleken blev det som satte avtryck i hela matchen. På två och en halv minut gjorde Alfta 5-1 på hemmalaget och förvandlade 8-11 till 9-16 som sedan blev 12-19 i halvtid. Kontringsspelet och ett stabilt försvar firade triumfer i halvlekens slutskeden

Trasig kvart
Första kvarten av andra halvlek blev sedan konstig och sönderryckt pga många utvisningar och det var återigen i slutet av halvleken som halvlekens enda stora förändring kom... Samtidigt vill vi passa på att ge en eloge till hemmalagets målvakt som stod för ett antal lysande parader under denna period. 

3-8 sista 15
Det stod 17-24, vilket vi var väldigt nöjda med men det blev hela 20-32 efter en fin avslutning samtidigt som hemmalaget inte verkade ha gjort försäsongen fullt ut. Gästerna orkade bra och var starkare just denna dag. Alfta var väldigt nöjda över resultatet

Åkersberga alltjämt topptippat
Vi håller fortfarande Åkersberga som ett av de bästa lagen i serien, Dom har jättebra spelare och vi fick slita hårt för varenda millimeter på planen. Stark niometersuppställning och bra linjespelare samt oerhört säkra avslutare från kanterna. Vår gissning är att dagens hemmalag kommer att fälla några tunga motståndare på hemmaplan.

Tillsammans
Det här var verkligen en LAGSEGER där vi slet och slet för att hålla de starka motståndarna borta från vår egna målgård. Camilla Ohlsson var lysande i sin roll och vår bästa spelare, tillsammans med Amanda Hanning var hon vägvinnande på högersidan. Hanning imponerade med varierat anfallsspel och längst bak hade vi äran av att ha en stabil målvakt. Nä – det var absolut en bra dag på jobbet för Alftas stolta krigare. Gröntröjorna gjorde verkligen det här TILLSAMMANS denna dag

På lördag smäller det igen då en av de största förhandsfavoriterna (även enligt dom själva) – Uppsala HK kommer på besök till Hälsingland. Notera att det är i Edsbyn vi drabbar samman! 


FAKTA: 
Åkersberga HK - Alfta GIF HF      20 - 32  (12-19)
Mål Alfta:   Amanda Hanning 8, Marlene Ljung 6, Camilla Ohlsson 5, Sanna Jonsäll 5, Caroline Strandell 3, Kristina Thureson 2, Moa Alexsson och Frida Wikblad
Utvisningar ÅHK:   7 x 2 min     AGIF HF:   4 x 2 min
Straffkast ÅHK   6 (6)     AGIF HF:  7 (6)
Publikum:   42 kanske
Domare:   Jack och Jacob

<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: