Gimonäs Umeå IF25 - 28Alfta GIF Handboll

Samling:15:15
FÖRSTA SEGERN I ETTAN
2019-09-29 18:49
En av matchens bästa spelare i en stilstudie
Damerna gjorde en lysande insats i första halvlek mot GimonäsUmeå och klubben vann sin första division 1-match någonsin när man besegrade ett tippat topplag med 28-25

Före match fick vi rapporter om att GimonäsUmeå noggrant hade läst på om oss och att de hade en bra koll på hur de skulle vinna. Det är EXAKT det vi längtat efter – att få möta seriösa och väl pålästa motståndare som går in 100% för seger! Det är EN av flera anledningar till att vi vill spela på hög nivå

Blixtrande start

Det var en blixtrande start av det stolta damlaget. Bra försvarsspel och virvlande kontringar samt ett mycket bättre 9-metersspel än under lördagen levererade ett spel under första halvlek som inte lämnade mycket mer att önska. En av de tre bästa halvlekarna under senaste två säsongerna enl bedömare på plats.

Utskåpning

Det var en fantastisk halvlek där 4-1 blev 5-2 men sen kom det stora rycket när man gick ifrån till ledning med 7 mål 13-6… En ledning som hade växt till 19-9 i halvtid. Amanda Hanning var lysande och tillsammans med sina kamrater på 9meter skapade hon lägen över hela banan som motståndarna inte klarade av att hantera.

Skillnader

I jämförelse med matchen i Hudiksvall så fanns det domare på plats i den här matchen...

Gimonäs Umeå åkte på mängder med utvisningar när man inte hängde med i svängarna och spelet hölls på en vettig nivå.

I den andra halvleken var vi ett bra lag i 15 minuter innan vår rädsla för att förlora tog överhanden och vi var passiva med en rädsla att misslyckas sista kvarten. Förmodligen hade spelprogrammet med det faktum att vi spelade match på lördagen medan hemmalaget var lediga.

Majsan

Ledning med 8 mål med 10 minuter kvar sjönk ner till vinst med 3 mål efter en märklig historia i andra halvlek där domarna hade fått direktiv om att blåsa mer övertramp och steg. Nåväl – vi vann med 28-25 och tog en historisk första seger i division 1. Maja Axell hade en avgörande roll i matchslutet där hon gjorde två mål själv och samtidigt spelade fram till ett av de tre sista målen vi gjorde

Vilma

Målvaktskampen vanns förkrossande av Vilma Eriksson som hade 70% i räddning efter 45 minuter. Lägg därtill 4 straffkasträddningar samt några avgörande frilägesräddningar så inser vi att målvaktsteamet verkligen hade gjort sitt jobb till idag.

Laget

Laget Alfta höjde sig några nivåer från lördagen till söndagen och första halvlek var magiskt bra. Bländande försvarsspel med blixtrande kontringar gav önskad effekt och vi tackar för en fin upplevelse i Norrland

FAKTA
GimonäsUmeå IF - Alfta GIF HF     25 - 28  (9-19)
Mål Alfta: Sanna Jonsäll 6 (5), Amanda Hanning 5, Hanna Sundberg 4, Emma Persson 3, Caroline Strandell 3, Maja Axell 3, Moa Alexsson 2, Rebeka Östling 2
Utv GUIF  5 x 2 min,  AGIF:  1 x 2 min