Alfta GIF Handboll14 - 19Gimonäs Umeå IF

Plats:Celsiushallen, Edsbyn
Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Målvakternas match
2019-11-17 22:28
GimonäsUmeå tog revansch för förlusten uppe i Umeå och vann returmatchen nere i Edsbyn trots att hemmalaget hade en målvakt som räddade mer än varannat skott. Hemmalaget gjorde endast 14 mål framåt och då vinner man inga handbollsmatcher
Matchen mot Gimonäs öppnades som missarnas match. Målvakt för dagen i hemmalaget var Elin Agerskov och hon inledde med en frilägesräddning och en räddad straff. Hemmalaget väntade till minut 6 innan man öppnade sitt egna målskytte och när hemmalaget tog ledningen med 3-2 efter 8 minuter blev det inledningen på en längre måltorka.

11 minuter utan mål
Det blev 11 minuter som gick utan ett enda mål från något av lagen. En ganska ovanlig situation i handboll på seniornivå. Bra försvarsspel och målvaktsspel i bägge lagen gav en bra grund till målsnålt spel. Efter 19 minuter gjorde hemmalaget sitt 4:e mål medan gästerna väntade till den tjugonde minuten med att skjuta sitt 3:e mål i matchen.

Halvtidsunderläge
Trots den goda starten (försvarsmässigt) så kostade hemmalaget på sig att lyckas med konststycket att förlora sista 10 minuterna av första halvlek med 1-5 och fick därmed ett surt underläge i halvtid med 5-7 efter bla ett missat straffkast för vardera laget

Inte fulländat
Andra halvlek inleddes på bästa sätt när Amanda Hanning sköt 6-7 men efter 10 minuter (40 totalt) var gästernas ledning utökad till 7-11 och anfallsspelet var inte mycket bättre än i första halvlek. Hemmalaget fick kämpa med anfallsspelet hela matchen och mot slutet lyckades man ändå komma närmare och både vid 12-14 och 13-15 var det nära full kontakt med gästerna men de lyckades slingra sig ur greppet

Stor besvikelse
19 insläppta och över 53 % i räddningar av Elin Agerskov men endast 14 mål framåt i en match som man hade kunnat vinna skapade viss besvikelse i hemmalaget efteråt

FAKTA
Alfta GIF HF - GimonäsUmeå IF    14 - 19  (5-7)
Mål Alfta:  Amanda Hanning 4, Rebecka Östling 3, Sanna Jonsäll 3 (2),  Caroline Strandell 2, Hanna Sundberg 2
Utv AGIF:  2 x 2 min    GUIF:  3 x 2 min