Alfta GIF Handboll Damer33 - 27HK eRPing

Referat: Alfta GIF Handboll Damer - HK eRPing
Viktig seger grundlagd i bra försvar
2023-02-18 19:44
Matchens två bästa målskyttar jublar

Det var en av föreningens viktigare matcher genom åren. Streckstriden i botten av damtvåan tätnar och HK eRPing (division1-lagets "B-lag") behövde poängen lika mycket som hemmalaget. Det blev en välspelad och tuff batalj i vår gröna hall

Comebackande Jennifer Jonsson, Malla Hussein och Meya Johansson fanns med i laget och för första gången på 4 omgångar kunde man mönstra nästan fullt lag i alla fall.

Beslutsamheten!

Hemmalaget hade bestämt sig! Det skulle vara beslutsamt och tydligt försvar i det gröna laget. Så blev det också. Gästerna kände detta redan från första sekund men eRPing klarade sig bra i början av matchen. Efter 20 minuter ledde hemmalaget med 10-9 och hittills var matchen helt jämn

Avgörande sekvens

Sista 10 minuterna i första halvlek blev en avgörande sekvens. Hemmalaget sprang sönder gästerna och fick gå till halvtidsvilan med 17-13 efter 7-4 sista 10 minuterna innan paus

Direkt efter halvtidsvilan trummade hemmalaget på och kom upp i ledning med 19-13 innan gästerna började knapra in på ledningen

Momentum

eRPing fick lite medgång - dessutom enda gången under matchen som hemmalaget blev passiva och tillbakatryckta i försvaret. Då kröp gästerna närmare föe sista gången i matchen 19-13 blev 22-20 innan matchen avgjordes definitivt

Spiken i kistan

På 12 minuter gjorde hemmalaget 7-2 och gick från 23-21 till 31-23 och matchen var avgjord med 5 minuter kvar att spela. Matchen slutade med hemmaseger 33-27 efter en gedigen insats av hemmalaget,

Spelade på alla!

En stor framgångsfaktor för grönt lag var att man lyckades involvera alla spelarna i matchen. Alla bidrog i spelet och i målprotokollet. Det gjorde hemmalaget starka tillsammans i matchen. Bakåt var det ett uppoffrande spel som allt som oftast skapade bra möjligheter för kontringsspel.

Upp ett hack

Damlaget hoppade upp en placering i tabellen och de två poängen skapade ett glapp neråt till nedflyttningsplatsen som Örebro just nu har. Imorgon går dubbelhelgen vidare med en tuff match mot det andra Linköpingslaget RP IF

FAKTA:

ALFTA GIF HF - HK eRPing   33 - 27  (17-13)

Mål Alfta:  Malla Hussein 9 (1), Hanna Bolkeus 8 (3),  Emilia Engh 5, Jennifer Jonsson 3, Elin Torvidsson 3, Wilma Andersson 2, Caroline Strandell 2, Frida Andersson