Plats:Alfta Sporthall
Gigantiskt fall framåt
2021-09-03 22:56

Damernas nykomponerade lag gjorde en godkänd men långt i från fulländad insats när man inledde träningsmatchhelgen med att förlora mot Lidingö SK med 2 strutar på fredagkvällen

Det var en bra men väldigt snäll match som utspelade sig på banan som är mest hemma-arena av alla, Alfta Sporthall. Gästerna har värvat en ansenlig mängd med lirare till den här säsongen och snittlängden hos Lidingö SK imponerade.

Upp och ner under matchen

Det var en typisk försäsongsmatch där LSK varierade mellan flertalet försvarssystem med blandad framgång.  Även det gröna försvarsspelet varierade i nivå och under perioder med bra försvarsspel gick vi ifrån medan andra gånger så var hemmalaget lite väl snälla mot gästerna som gjorde några lite för enkla mål

Ombytta roller

I första halvlek ledde hemmalaget mest hela tiden medan i andra halvlek låg gästerna lite före. Mot slutet trodde vi nog att gröntröjorna skulle komma ikapp men till slut drog gästerna längsta strået och vann med 25-27

Skillnad

I hemmalaget spelade ett par lirare som knappt ens spelat i division 3 tidigare och jämför vi med insatsen i Lindesberg för två veckor sedan så var det här såklart oerhört mycket bättre men långt ifrån någon toppinsats. Alfta missade för mycket och gjorde för många tekniska fel, vilket gjorde att segern hamnade hos rött lag. På pluskontot noterar vi Vilmas målvaktsspel och ett antal bra kontringar ändå