Strands IF Hudiksvall23 - 20Alfta GIF Handboll

Träningsmatch mellan Strands och Alftas U-lag

Vad som kan betraktas som världens längsta försäsong är över. I Oktober 2020 avbröts seriespelet och nu i September 2021 är försäsongen avslutad. Nu får vi äntligen se fram emot seriespel

Först skulle vi avsluta försäsongen mot Uppsala som tackade nej efter ett tag, sen mot Kungsängen som backade ur några veckor före och slutligen blev det match mot Strands damer som blev Strands U-lag mot vårt U-lag och en match där de som behövde speltid fick chansen att lira lite.

Bra start

Vi började bra i matchen och tog snabbt ledningen med 3-1 efter bra anfallsspel. Generellt var det bra och varierat anfallsspel.

8-0

Vi missade några lägen och därefter avslutade vi svagt i en kvart av matchen så ledningen förvandlades snabbt till ett matchavgörande underläge. Vi gjorde inte mål på ganska lång tid i mitten av den första halvleken och under samma period gjorde hemmalaget 8 (!) mål. Ställningen var plötsligt 9-3 och efter klar förbättring stod det 14-10 i halvtid

Missarnas match

De 4 spelare som avslutade mest i grönklätt lag sköt 14 mål på 50 skott (28%) och totalt sköt vi 59 skott och gjorde alltså 20 mål. Det blir 34 % i avslut och inget man vinner en handbollsmatch på. Anfallsspelet var genomgående ganska bra. Försvarsspelet lite stressat men ändå skapligt bra.

Fick springa av sig

De som behövde vila fick göra det och de som behövde en match till i benen fick just det. Strand kastade fler bollar i mål medan vi spelade bättre. Nåväl - äntligen är försäsongen över och från nu och framåt handlar det om tävlingsmatcher

FAKTA:

STRANDS IF Hudiksvall - ALFTA GIF HF      23 - 20   (14-10)

Mål Alfta:   Emilia Engh 6, Hanna Sundberg 6 (1), Frida Andersson 3, Malla Hussein 3, Tove Tranfelt Jonsson 2, Emme Granberg, Linnea Mogren

Utvisningar SIF 1 x 2 min   AGIF  1x 2 min