Alfta GIF Handboll - Ludvika HF (F19)
Alfta Sporthall, lördag kl. 13.00 📺
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Alfta GIF HF
23 - 14
Bollstanäs SK
Alfta GIF HF23 - 14Bollstanäs SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 oktober, 13:00
Plats:Alfta Sporthall
Serie:Dam 2 Ösv. Norra   Tabell >>
Samling:11:30
Mål av Thessan i frustrerande seger
2018-10-06 17:14
Maja lossar
De 223 åskådarna fick inte se det mullrande anfallsspelet som man kanske önskade när damerna hemmavann mot ett passivt Bollstanäs. Therese Josefsson blev något så ovanligt som målskytt när hon drog ett för långt utkast som slank in i gästernas mål

Bollstanäs kom med EN uppställning till matchen i Alfta och hade som ambition att hålla siffrorna nere. Gultröjorna var nöjda när de åkte hem till norra Stockholm. Det var tillåtet att hålla lågt tempo och det spelade gästerna rakt i händerna.

 

Therese målskytt

Hemmalaget missade med några halvmissar innan Amanda Hanning dammade in första målet med tydlig ackuratess. Därefter var det lite segare en stund och efter kvarten var det hemmaledning med 5-3. Ledningen utvecklades succesivt och i en sömnig första halva tände hallen när Therese Josefsson kastade ett långt kontringspass som missade alla spelare och ställde gästernas målvakt så den slank in i motståndarburen fram till 10-6 i den 26:e minuten. Halvtidsresultatet skrevs till 12-7 i hemmafavör...


Fortsatt trend i andra

När Maja Axell vräkte in 17-10 kvarten in i andra halvlek trodde vi det skulle rinna iväg till vår fördel men Bollstanäs klarade sig bra med diverse luriga mål så sista kvarten slutade 6-4 och totalt 23-14 i hemmapremiären. I hemmalaget är vi oerhört nöjda med det sättet som vi startar kontringar och hur vi klarar av att sätta oss själva i lägen. I övrigt behöver vi kliva upp några steg för att klara oss bättre i fortsättningen.


Högre ambitioner

I dagens match fick Bollstanäs allt för bra betalt för sitt sätt att förhala alla försök till högre tempo och samtidigt får vi imponeras av den förmågan... I Grönvitt känner vi att vi ville spela en mer positiv handboll och hade vi satt fler av de klara lägen vi hade i matchen så hade känslan varit annorlunda. Nu får våra högre ambitioner vänta till en annan vecka.

 

På väg…

Vi håller på med en resa där vi ska landa i någon form av totalspel efter jul men just nu alltjämt har mycket kvar att jobba med trots att vi har lagt starka grunder. Vi vinner ändå med 9 mål och känner oss missnöjda med den totala insatsen. Vad händer då den dagen vi är nöjda? Den närmsta tiden tänker vi förbättra oss i anfallsspelet. 

Följ gärna med oss på vår resa… Vi lovar att Bollstanäs inte var vår bästa match den här säsongen… Vi vågar nog faktiskt erkänna att det var den sämsta hittills om man räknar våra 9 träningsmatcher också. TACK alla ni 223 som kom och stöttade oss!



FAKTA

Alfta GIF HF – Bollstanäs SK     23 – 14   (12-7)

Mål Alfta:  Maja Axell 4, Sanna Jonsäll 4, Camilla Ohlsson 3, Amanda Hanning 3, Frida Wikblad 2, Marlene Ljung 2 (1 str), Kristina Thuresson 2, Therese Josefsson, Moa Alexsson och Anna Wiklund

Utv A:  0       BSK:  3 x 2

Straffkast A:  3 (1 mål)     BSK:  3  (3)

Publik:   223 åskådare

Domare:    Grönlund / Magnusson


<< Tillbaka

 
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: