Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Samling:14:00
Damerna överkörda i Solna
2020-02-02 16:57
Hemmalaget satte högsta fart från start och redan efter 9 minuter var hemmaledningen 9-2 efter en stark hemmastart men samtidigt en riktigt blek och feg insats från gästerna. AIK Handboll var större, starkare, generellt mer fysiska och tilläts spela hårt och i högt tempo. Det blev en logisk seger till slut för de obesegrade serieledarna
Efter den dåliga inledningen så repade sig gästerna och spelade jämt resten av halvleken. 7-målsunderläget efter 10 minuter var samma differens i halvtid. Vid vilan trodde vi nog på en bättre andra halva av gästande laget men det blev inte som man tänkt sig idag.

Ny dålig start
Andra halvlek började illa med utvisningar och missade lägen samtidigt som hemmalaget fick det mesta med sig. 20-13 blev 28-15 på 10 minuter och matchen var i princip avgjord redan där.

Beckis och Frida
Ebba Hildingsson Edling fick göra division 1-debut i målet med 10 minuter kvar och hann rädda sina första division 1-skott. Bäst hos gästerna var Frida Wikblad i försvarsspelet och Rebecka Östling som gjorde en bra match igen. I övrigt får vi gå hem och göra läxan till nästa veckas returmöte uppe i Edsbyn. AIK stormar vidare mot allsvenskan

FAKTA
AIK Handboll - Alfta GIF HF     40 - 24    (20-13)
Mål Alfta:  Amanda Hanning 6,, Rebecka Östling 6, Sanna Jonsäll 5 (1), Hanna Sundberg 3, Emma Persson 2, Maja Axell och Jennifer Jonsson
Utvisningar AIK 1 x 2 min och Alfta:  4 x 2 min