Samling:14:30
Sur förlust i Västertorp
2020-01-18 19:30
Samlat försvar i mittblocket
Det blev ett oerhört snöpligt slut på matchen mot Spårvägen där damlaget kanske gjorde en av sina spelmässigt bästa matcher, och samtidigt hade en storspelande målvakt men ändå fick se sig besegrade av det gamla storlaget!
Damerna reste till Västertorp och gjorde - i stora drag - säsongens hittills bästa insats när man mötte Spårvägen på bortaplan. Ett bra försvar - en kreativ offensiv och en storspelande målvakt räckte ändå inte när den egna effektiviteten inte var tillräcklig i dagens kamp. Övertramp, stolpträffar och andra missade lägen grusade förhoppningarna om poäng mot Spåret

Emina Jonasson
Vårt nyförvärv för dagen - Emina Jonasson ("lån" från Eskilstuna GUIF)- hade en lysande eftermiddag mellan stolparna och noterades för en räddningsprocent på hela 56%. Ett bra försvar var en bidragande orsak men det var också en riktigt bra målvaktsinsats såklart. Lägg därtill ett bra igångsättande av spelet som gjorde att vi kunde trycka riktigt bra på motståndarna

Bra början
Gästande gröntröjorna inledde starkast med ledning 1-3 och 2-4 innan matchen blev jämn efter några inledande missar i avsluten. Därefter var det jämnt och lite ställningskrig fram till mitten av halvleken då Alfta tog ledningen 6-8 men därefter följde en av våra sämre perioder

Blödningen...
Vi tappade 5-0 till hemmalaget under en period i halvleken från minut 16 till 28. Därefter valde gästerna att byta system i bägge ändorna av planen, i ett försök "att stoppa blödningen", och förändra bilden från 6-8, till 11-8 och sedan till 11-10 i halvtid

Under halvtidsvilan pratade gästerna om avslutseffektivitet och att hålla högt tempo i matchen under den andra halvleken

Målsnålt
I den andra halvleken gjorde vi 2 mål de första 10 minuterna och 3 mål mellan minut 10-20. Under samma period producerade hemmalaget 7 mål och ledde totalt med 3 mål (18-15) när de viktiga sista 10 minuterna inleddes.

Bra spurt och nära poäng
Vi var hysteriskt nära poäng till slut men det ville sig inte tillräckligt. 7-8 bollar i stolpar och ribba under matchen och någonstans 12-15 missade öppna lägen gjorde att vi förvandlade hemmalagets målvakt till någon form av världsmålvakt.

Hemmalagets Zandra Järvin gjorde 19-15 i 52:a minuten men mål av Sanna Jonsäll samt två snabba av Amanda Hanning gjorde att vi gick in i sista minuten med endast ett måls underläge och ett tröttkört motståndarlag att sno bollen av. Hemmalaget lyckades dock få ett kantläge som Emma Johansson pricksköt in via stolproten med 34 sekunder kvar och bägge poängen stannade i Hägersten

Surt som ättika
Det var en sur förlust där laget reser sig berömvärt och spelade bättre än tidigare. Ändå en mycket lovvärd insats som kan ge bra effekt de närmsta veckorna. För damlaget är det bara att fortsätta på den inslagna vägen som i den här matchen.

FAKTA:
Spårvägens HF - Alfta GIF HF      20 - 18   (11-10)
Mål Alfta:  Sanna Jonsäll 5 (1), Moa Alexsson 2, Amanda Hanning 2, Maja Axell 2, Emma Persson 2, Hanna Sundberg 2, Marlene Ljung, Caroline Strandell, Rebecka Östling
Utv SHF:  4 x 2 min och AGIF:  1 x 2 min