Bolton - Alfta 18-23 (7-9)
2015-10-13 18:21
Stabil insats i bortamötet mot Bolton! Alftatjejerna besökte Söderlaget Bolton i helgen och vi vet av erfarenhet att det är mycket svårt att spela borta mot Stockholmslagen då både lagen och domarbesättningen kan variera rätt kraftigt och nivåerna på bedömningarna har stor spännvidd.

Matchen fick senareläggas med 20 minuter p.g.a krånglande matchklocka, när den startade så stod det och vägde fram och tillbaka, båda lagens målvakter storspelade, Bolton fick en straff efter 2:30 min som Clara räddade, nytt avbrott i matchen, klockan slutade fungera igen, uppehåll 15 minuter sen fick matchen fortsätta utan matchklocka. Tiden var då 4:08 och ställningen 0-0.

Anfallet efter matchomstarten fick Anna W ett perfekt inspel som hon satte utan problem, 1-0 härligt, Bolton blir av med bollen anfallet efter och Anna O vill inte vara sämre, fintar bort sin bevakning på kanten, sätter 2 -0, Bolton reducerar 2-1, Anna Wiklund sätter en perfekt rysspärr och får ett nytt inspel som hon enkelt sätter igen, 3-1, Bolton tar nya tag, kvitterar 3-3 efter tio minuter. Thure sätter fart på vänsternio, drar ett hoppskott otagbart i krysset 4-3, Kvittering 4-4. Marre ilsknar till, hon har bestämt sig - nu ska bollen in i mål - hon sätter 5-4 med ett genombrott, Milla spelar yttersexa och sätter 6-4, Marre igen 7-4, matchen känns lite säkrare nu. Bolton reducerar igen innan Gabbe trixar sig på mittsex och blir helt ren, inspel av Marre och mål av Gabbe, 8-5. Utvisning Alfta. Bolton tar nya tag, gör två mål 8-7, jämn match igen. Straff Bolton, Clara räddar igen! Känns lite matchavgörande i det här läget. Straff Alfta, Maria sätter bollen 9-7, fyra minuter kvar av halvleken då båda målvakterna överglänser varandra med lite plus för Clara, halvleken slutar med Alftaledning 9-7.

Andra halvlek inleds med en utvisning för Bolton och anfallet efter åker vi på en tveksam utvisning samtidigt som Bolton får straffkast och gör mål 9-8, spel 5 mot 5, Anna O snurrar upp sin bevakning igen sätter 10-8, ny utvisning Alfta. Bolton gör 10-9, Marre sätter fart i anfallet efter, skjuter ett springskott 11-9, Bolton hänger på 11-10, Jonis springer på en kontring och blir nermejad innan hon hinner skjuta. Boltonspelaren får direkt rött kort och straffkast till Alfta. Maria gör inga misstag sätter 12-10, Jonis får revansch på överfallet, sätter 13-10, Moa ordnar sig ett friläge på linjen sätter 14-10, Anna W vill inte vara sämre, sätter 15-10 från linjen. Straff Bolton, Clara räddar igen (hurra), Maria tar sats från nio meter sätter 16-10, Matchen känns vunnen trots att  det återstår 16 minuter.

Bolton gör 16-11, Milla avslutar från nio meter gör 17-11, Maria igen 18-11, Bolton 18-12, 19-12 Milla igen, hon flyger förbi sin bevakning, Jonis sätter fart får ett genombrott på kanten gör 20-12, Bolton reducerar till 20-15 under en Alfta utvisning. Alfta fullt lag, Maria gör nytt mål igen 21-15, Marre ökar på till 22-15, Bolton spelar man-man spel och det uppstår lite förvirring i Alftalaget som tappar in 3 mål 22-18, Moa visar var skåpet skall stå och avslutar målgörandet med att sätta 23-18, en riktigt bra laginsats där nyckeln till segern var försvarsspelet och Claras agerande i målet. Plusbetyg till samtliga, bra jobbat!