Rosersberg- Alfta 26-26 ( 13-14)
2017-12-04 18:55
Bestulen på ett poäng i bortamötet mot Rosersberg, med ett rejält domarmisstag så tappade vi ett poäng i helgens match, i matchens slutsekunder fick Rosersberg ett felaktigt dömt straffkast och direktrött kort på vår spelare , detta trots att bollen var på Rosersbergs målgård och det fanns flera spelmöjligheter att spela bollen för Rosersbergs spelaren. Då blåste domaren för sabotage av spel med straffkast som följd (helt feldömt i detta läge) det skulle ha blivit frikast på egen planhalva  för Rosersberg och inte straffkast, det återstod endast 8 sekunder av matchen då detta inträffade.

Nu till matchen, Rosersberg inleder med ett riktigt högt speltempo och ett vasst skytte , vi stod bara och tittade på kändes det som. Rosersberg tar ledningen med 5-0 efter 5 minuters spel, vi tar time-out för att stoppa anstormningen, det resulterar i att Amanda kan spräcka nollan till 5-1. Ester fortsätter med att göra 5-2, Rosersberg 6-2, Amanda igen 6-3 genom ett konstmål, Carro skjuter in 6-4. Rosersberg kommer tillbaka och gör 3 raka mål underläge med 9-4, tungt, Carro reducerar 9-5, Frida blir frispelad på kanten,  sätter sitt första div 2 mål hur enkelt som helst 9-6. Rosersberg 10-6, Amanda forserar in 10-7, Camilla slänger sig in från kanten 10-8  kontakt igen, Rosersberg 11-8, Ester på nytt kantavslut lirkar in 11-9, anfallet efter straff till Rosersberg som skjuts utanför (tid 24 minuter). Nu tar vi ny fart efter att ha fått vittring på matchen ,Amanda sätter 11-10, och även kvitteringen till 11-11, minuten efter så tar vi ledningen för första gången i matchen ,Marre drar in 11-12, Rosersberg kvitterar 12-12, nytt straffkast till Rosersberg och mål 13-12, direkt efter avkast springer Carro sig fri och kan göra 13-13, (40 sekunder kvar). Rosersberg slarvar i sitt anfall och vi får chansen till ett nytt försök ,i halvtidens sista skott sätter Maja ledningsmålet till 13-14 vilket också blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek inleds med ett Rosersbergs mål 14-14, Amanda har fått igång fötterna och fintar bort försvaret och kan göra 2 raka mål 14-16, Rosersberg 15-16,  och även 16-16, nytt straffkast för Rosersberg och mål 17-16, Amanda kvitterar 17-17, Rosersberg ökar på till 19-17,(tid 10 minuter). Camilla kontrar in 19-18, Jossan  frispelad på linjen sätter 19-19, Amanda gör ett till mål 19-20 och ny ledning för oss, Rosersberg 20-20, och 21-20, (14 minuter kvar).Carro kvitterar 21-21, ny ledning för oss ,Thure skjuter välplacerat in 21-22, Rosersberg 22-22, nytt ryck av Rosersberg 24-22, 6 minuter kvar, alla kämpar verkligen hårt för att inte tappa matchen, Jossan sätter 24-23, Carro springer igen och sätter 24-24,  4 minuter kvar, hur skall detta sluta ? det känns som att vi är lite starkare och har mer ork än hemmalaget, ny ledning för oss Maja sätter 24-25, vi åker på en mycket tveksam utvisning med endast 2 minuter kvar av matchen, trots spelundertag så sätter Milla 24-26, dryga minuten kvar, snabbt avkast av Rosersberg och reducerat 25-26 50 sekunder kvar av matchen, vi tar time-out för att lägga upp taktiken sista 30 sekunderna , efter lite spel i anfallszon så tappar vi bollen till en Rosersbergs spelare som blir blockerad att passa det är då domarna får någon form av kortslutning, dom dömer straffkast och utvisning på denna förseelse. Rosersberg tar sista chansen och sätter straffen till 26-26.

Kommentar: Vilken match trots underläge med 5-0 så kämpar alla till sista minut, stor eloge för det. Samtidigt känns det surt att tappa en poäng då det beror på ett domarmisstag och inte att spelet får avgöra.