Samling:11:30
SUR hemmaförlust trots bra försvar
2023-02-20 14:13
Jonsson jobbar till sig ett läge

Det var en helg med bra försvarsspel. Mot just RP IF så föll vi igenom bakåt någon enstaka gång i andra halvlek men i övrigt så stod vi upp jättebra. Det var i anfallsspelet som vi förlorade poängen denna söndag.

Hela första halvlek var en superjämn match. Det första tvåmålsöverläget kom efter 29 minuter när hemmalaget gjorde 10-8 som sedan blev 10-9 i halvtid. 10 mål på en halvlek är väl kanske inte jättemycket att skryta med men försvarsspelet fungerade mestadels riktigt riktigt bra så hemmalaget var väl värda halvtidsledningen.

Attityder och anfalls-strategier

Det pratades om attityder och hur vi skulle få bättre hål på gästerna i Alftas omklädningsrum i halvtid. Lisa Meyer gjorde andra halvleks två första mål innan Wilma Andersson och Emilia Engh visade att de hade lyssnat på snacket om anfallsspel i halvtid och efter 35 minuters spel hade vi därför 12-12.

Avgörandets stund tyvärr

6-7 minuter in i andra halvlek drabbades hemmalaget av en dubbelutvisning som grönt lag inte var helt överens om... Övertalsspelet gjorde att gästerna skapade både sitt första 2-målsöverläge 12-14 och sedan sitt första 3-målsöverläge 13-16 efter 41 spelade minuter. Dessvärre kunde RP leva ganska gott på detta under lång tid i matchen.

Jakten

Hemmalaget försökte förändra sig och komma ikapp men avsluten var ofta ganska skrala just denna dag. Med 6 minuter kvar stod det 18-20 efter mål av Elin Torvidsson. Vi skulle ge allt in i kaklet men en utvisning till bromsade oss innan vi slutligen satsade annorlunda när vi åter var fulltaliga.

Sista attacken

Hemmalaget gick upp och plockade bort både 1 och 2 spelare, samtidigt som vi äntligen lyckades få ut bollarna på kanten och Hanna Bolkeus fick sätta 2 strutar. Vi fick ytterligare en chans men sköt i stolpen och därefter rann tiden ut för hemmalaget

Bittert men positivt

Det var en riktigt tuff fight som utspelade sig i Sporthallen. Alfta var ändå nära ytterligare poäng men kanske kom coachningen för sent i matchen. Försvarsspelet var något vi får ta med oss till nästa match. Positivt var även att andra resultat för en gångs skull gick MED vårt lag så nu parkerar vi på 7:e plats i tabellen - en plats uppåt, inför serieavslutningen

FAKTA

ALFTA GIF HF - RP IF HK        20 - 22  (10-9)

Mål Alfta:  Hanna Bolkeus 5, Malla Hussein 4, Elin Torvidsson 3, Emilia Engh 2, Wilma Andersson 2, Frida Andersson 2, Caroline Strandell, Jennifer Jonsson

Utv A:  4 x 2 min  R: 2 x 2 min