Rosersbergs IK (div 2)22 - 25Alfta GIF Handboll

Plats:Rosershallen
Premiärvinst när damerna träningsspelade
2022-08-26 23:42
Malla Hussein sprang åt sig många lägen och gjorde flera mål

Damerna tog en seger i säsongens första träningsmatch. 3 st 06-tjejer fick prova på att spela i damlaget och spelet såg bra ut för att vara årets första match. En trevlig kväll i Rosers-hallen.

Premiären startade briljant med fantastiskt försvarsspel och bra kontringar. Så långt in i matchen rullade det på bra och ledningen på tavlan skrevs till 9-2 efter 13 min. Efter 21 minuter satte Evelyn 13-4 och gröntröjorna spelade så långt riktigt bra.

Sämsta perioden

Matchens minst framgångsrika period var sista 10 av första halvlek då anfallssspelet hackade lite och samtidigt var gästerna slapphänta bakåt. 4-13 blev 9-14 i halvtid.

Stabil andra halva

Andra halvan var en jämn historia där lagen följdes åt i målprotokollet med Alfta 3-6 mål före och till slut blev det bara 25-22 ganska odramatiskt

Debutanter

5 spelare gjorde sina debuter vid matchtillfället och det var en fin laginsats som lovar mer för framtiden. På lördagen fortsätter spelandet i Uppsala

FAKTA

Rosersbergs IK - Alfta GIF HF      22 - 25  (9-14)

Mål Alfta:  Emilia Engh 6, Malla Hussein 4, Cecile Nyantungande 3, Wilma Andersson 3, Caroline Strandell 3, Elin Torvidsson 2 (1), Evelyn Muhimpundu, Emme Granberg och Jennifer Jonsson

Utvisningar RIK 3 x 2 min AGIF:  2 x 2 min