SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Division 3 | Damer
Vi drar längsta stråt i säsongens andra derby!
2023-11-29 21:00
Jublande glada tjejer efter ännu en derbyseger!

Under onsdagskvällen var det returmöte mot Edsbyn och nästan lika fullt på läktaren som i förra derbyt – det var så fint att se massor av människor som letat sig till Celsiushallen i snörusket. Och extra härligt att efter två tunga förluster mot Forsbacka så infann sig lagspelet igen för Alfta och det gav effekt! 

Alfta klev ut på planen och var med från början, vi visade direkt att detta var en match som vi avsåg att vinna. Ett derby mot Edsbyn vill man inte bara ge bort. 


Det tog 9 minuter innan Edsbyn lyckades få bollen förbi ett taggat försvar och den storspelande målvakten Evelina Adolfsson, trots att det röda laget hade haft två straffkast innan detta. 
Alfta spelade sig fram till lägena och gjorde mål från samtliga positioner så det var ingen lätt match för Edsbyn att försvara mot spelsugna Alfta denna kväll.

I halvtid noterades ställningen 6-13 där Caroline Strandell satte sista skottet precis på signalen.

 

Andra halvlek startade trevande och det var kanske nerver som märktes på Alfta som gick ner sig i en svacka där Edsbyn gjorde tre raka mål och Moa Alexsson fick rött kort. En tuff start på andra halvlek men ändå kom aldrig Edsbyn närmare än tre mål.

 

Vid ställningen 14-17 i fyrtiosjunde minuten tar inlånade coachen Malin Eriksson fram timeout kortet. Malin var för övrigt coach för andra gången i division 3 och har ett strålande facit – två vinster på två tillfällen. Efter timeouten gör Alfta fyra raka mål och vinsten är ett faktum. Slutresultatet skrivs till 17-23.


Tillbaka från skada (brutet finger på träningsmatch) var Anna Olsson Hallgren som var riktigt på hugget och blev kvällens bästa målskytt. Men noterbart är att båda lagen hade tio målskyttar var samt att Edsbyn får 5 straffar men sätter bara en straff. Vi har otroligt duktiga målvakter i division 3. Detta var en riktig lagseger! 

Årets division tre består av trippelmöten så vi kommer möta Edsbyn en gång till innan säsongen är slut. Då behöver vi stöd från läktaren och vara lika peppade som denna match. Ett derby är alltid ett derby med allt vad det innebär.


Laget bestod av:
Victoria Olsson, Adiam Biedmariam, Maria Hedlund, Caroline Strandell, Lena Lucchesi-Sverin, Ronja Wedin, Othilia Bäcklin, Hanna Fransson, Moa Alexsson, Evelina Adolfsson, Marlene Ljung, Anna Östergårds och Anna Olsson Hallgren.


Nyhetsarkiv
238 såg Ludvika vinna2020-03-03 00:25
DERBYDRAG i damtrean2019-12-06 09:49
Hemmatorsk mot Rosers2018-11-04 20:26
Cancermatchen2018-10-13 22:19
Vinst mot HF Rimbo2018-10-09 08:25
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: