SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Bli medlem i Alfta GIF Handboll
BLI MEDLEM
Alfta GIF Handboll Föreningsshop

Se matchen live på SolidSport
Alfta GIF Handboll bedriver verksamhet för barn och ungdomar i alla åldrar från handbollsskola (f. 2016-2017) upp till seniorer. Klubbens två damlag spelar denna säsong i div 2 och div 3.

För lagspecifik info, välj lagsida överst på sidan.
REGIONLÄGER och ALFTA BEACH CAMP 2024
2024-05-09 14:55
Snart lirar vi på beachen igen

Är du sugen på beachhandboll. Då ska du läsa mer HÄR! Alfta handboll arrangerar även i år en egen Beach-camp samt i samarbete med Handbollsförbundet genomför vi Regionläger. Allt detta på "Camp Plåtis" - vår beachandbollsanläggning vid Alfta Plåtslageri och AlftaBuren

 

För tredje året i rad erbjuder Alfta handboll alla intresserade ungdomar att delta i ABC - ALFTA BEACH CAMP! Är du född 2008-09 har du dessutom chansen att vara med på regionläger i Beachhandboll som Svenska Handbollsförbundet/Handboll Mitt arrangerar. 

 

Från Nationaldagen (6 juni) och fram till Söndag 9 juni kommer Camp Plåtis ännu en gång att fyllas av ungdomar som är på olika läger i Beachhandboll

 

NYTT för i år - DAGSLÄGER!

OM du vill komma på "Campen" (dvs Alfta Beach Camp) men inte kan vara närvarande alla tre dagarna så har vi en nyhet för dig. Du kan anmäla dig på en "Daycamp" - ett dagsläger och deltar i allt som händer just den dagen. 

Det innebär att om du, tex, enbart kan delta på lördagen - så anmäler du dig bara till lördagen. Ta dig i så fall till sidan Alfta Beach

 

Alfta Beach Camp 

De allra allra flesta vill såklart vara med alla tre dagarna och för alla er som vill det kan vi behålla samma låga pris som ifjol - 950:-. Det ingår 5 träningspass och 3 matchpass samt ett aktivitetspass. Dessutom middag fredag och lördag samt lunch lördag och söndag. 

 

Huvudinstruktörer är som alltid Parman Rodrigo Polozadeh och Magnus Dehlin. All info och anmälan hittar ni såklart på Alfta Beach

 

Regionläger för Pojkar och flickor födda 2008-09

Även i år så finns möjligheten att deltaga i Regionläger för pojkar och flickor födda 2008-09. Vi har tidigare haft regionläger för flickor födda 06-07 (för tre år sedan) och ifjol hade vi ett regionläger för exakt samma åldrar (08-09) som har lägret även i år. Detta beror på att man lagt om åldersindelningen internationellt och för att det ska stämma med Svenska lägren har Svenska HF gjort om vilka åldrar som åker på regionläger och riksläger. 

 

Lägret är i första hand till för att lära sig mer om Beachhandboll men det är också så att några går vidare från lägret till ett Riksläger under sommaren. Det har alltid gått vidare spelare från våra läger och det har även gått riktigt bra för de spelare som varit på regionläger i Alfta, där några har nått till landslaget... Så TAG CHANSEN vettja!!!

 

Det är Svenska Handbollsförbundet i samverkan med HandbollMitt som arrangerar själva lägret. Alfta Handboll och Camp Plåtis är lokala medarrangörer men anmälan till regionlägret görs på Handboll Mitt

 

VÄLKOMNA!

Hoppas du känner dig välkommen till Alfta under juni månad. 

Vi hoppas (och räknar med) att du kommer att ha roligt

// Alfta GIF HF

Välkommen till årsmöte
2024-04-18 23:40

Alfta GIF Handboll håller årsmöte söndag 16 juni kl. 18.00 i klubblokalen på Forsparken. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 4 veckor före årsmötet. För tillgång till årsmöteshandlingar innan mötet mejla kansli@alftahandboll.se så hör vi av oss när dessa finns tillgängliga.

 

Styrelsen hälsar alla medlemmar hjärtligt välkomna!

F19
Referat: Gökstens BK Damjunior - Alfta GIF Handboll
Tredje segern gav Tredjeplatsen
2024-04-15 10:28, F19
BRONS till F19

F19 avslutade handbollssäsongen med att ta sin 13 seger på 14 försök samt även den tredje segern på 3 försök mot just Gökstens BK. Segern innebar att man tog tredjeplatsen i slutspelet Final4 och belönades med bronsmedaljerna

F19
Referat: Alfta GIF Handboll - Eskilstuna Guif  IF F19
Förlust i Semifinalen mot EskilstunaGUIF
2024-04-14 16:43, F19
F19 körde "stutt"

F19 inkasserade sin första förlust för säsongen när man förlorade semifinalen i Final 4 för F19. Steg 4-laget från USM, EskilstunaGUIF tog hem spelet och tog sig vidare till finalen, efter det att Alfta-tjejerna gjort för många individuella misstag. F19 gick därmed miste om drömfinalen mot Västerås Irsta. 

Lydia och Ida på landslagsläger i Maj
2024-04-12 14:02
Göllas (och Persson) snurrar vidare denna sommar

GRATTIS säger vi då idag till våra 2 spelare som kallats till träningsdagar i Beachhandboll med landslaget. Lydia Persson och Ida Göllas åker till Uppsala i Maj för att försöka kvalificera sig för landslagsspel under sommaren. 

 

Denna gång är det tre träningsdagar - en i Lund, en i Göteborg och en i Uppsala som ligger till grund för framtida uttagningar till landslagsspel. 

 

EM-kval i Juli

Sveriges damlandslag i beachhandboll kommer att spela EM-kval i bulgariska Varna 11–14 juli och kommer i förberedelserna att ha tre regionala träningsdagar.

– Det är äntligen dags att dra igång beachhandbollssäsongen och genom träningsdagarna får vi möjlighet att se många spelare. Efter dessa dagar kommer i att ta ut en trupp som kommer att åka till Danmark 31 maj–3 juni och spela två turneringar i Vallensbæk och Kerteminde, säger förbundskapten Mikaela Johansson på handbollslandslaget.se.

 

Läs mer här: 

Trippla träningsdagar för beachdamerna - Handbollslandslaget

Årets handbollsavslutning med Sponsorloppet
2024-04-10 14:35
Efter 2 år vid beachhandbollsplanerna är Sponsorloppet tillbaka vid Sporthallen

Lördag 25 maj kl.10.00 utanför Alfta Sporthall

 

Välkommen till en dag med olika aktivister både inne i hallen och utanför under Ålyran!

 

Vi inleder dagen med Sponsorloppet kl. 10.15. Alla aktiva i klubben springer så många varv (ca. 300 m) som möjligt under 30 minuter. Målet är att varje aktiv kan få ihop sponsorer för minst 40 kr/varv, så börja redan nu att ”ragga” ihop sponsorer (föräldrar, mor-/farföräldrar, grannar, vänner, företag...)

 

Blanketten kan du ladda ner och skriva ut här om du inte fått den:

https://www.alftahandboll.se/docs/516/11315/sponsorloppet_2024.pdf

 

Efter Sponsorloppet spelar vi enligt tradition handboll i lag med mixade åldrar. Det blir även medaljutdelning och annat! Vi beräknar att hålla på till ca. kl. 15.00.

 

Alla aktiva som springer blir bjudna på en hamburgare och dryck i kiosken!

 

SAMTLIGA SPELARE förväntas delta i denna aktivitet. Kan du inte vara med så meddela en ledare. Då det är obligatorisk närvaro ska spelare i F12 och äldre som uteblir utan giltigt skäl (sjukdom eller arbete) betala in den minimisumma som framgår av blanketten ovan.

 

Varför gör vi då detta? Det handlar ju om att kunna få in lite pengar till föreningen - men också att ha en gemensam avslutning för alla spelare som stärker vår klubbkänsla!

 

Vi hälsar hela familjen välkommen till en dag tillsammans med Alfta GIF Handboll 🤾‍♀️

BLI MEDLEM
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Nyheter från våra lag
 
Teamkläder
Huvudsponsor
Tack till våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: