SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
Alfta GIF Handboll Föreningsshop

Se matchen live på SolidSport
Alfta GIF Handboll bedriver verksamhet för barn och ungdomar i alla åldrar från handbollsskola (f. 2016-2017) upp till seniorer. Klubbens två damlag spelar denna säsong i div 2 och div 3.

För lagspecifik info, välj lagsida överst på sidan.
Alftas TRÄNINGSMATCH-HELG 2024
2024-07-17 16:14
Hemmalagets Cecilie på skott i fjolårets Träningsmatchhelg. Kommer ni i år?

Hej alla damhandbollslag i div 1-2-3, samt alla USMF18/F19-lag och (enstaka) F16/F14-lag!!!

Succén är tillbaka!!!

 

Helgen Fredag 6 september - Söndag 8 september kommer vi att att genomföra vår årliga  "Träningsmatch-helg" där lag sammanstrålar och spelar träningsmatcher mot lag som man (förhoppningsvis) inte möter i seriespelet. 

Man kan själv välja hur många matcher man vill spela och vilka lag man vill möta av de som finns på plats under helgen. (OBS! Vi följer alla önskemål så långt det är möjligt)

 

Hemmaföreningen kommer att spela med ett div 2-lag och ett div 3-lag i seniormatcherna, men även låta F16 och F14 (samt ev F18) spela några träningsmatcher

 

Vi har redan flera förfrågningar från lag som vill komma och spela och så fort att något lag hör av sig och bekräftar att de vill komma på "Träningsmatch-helgen" så kommer vi att uppdatera sidan nedan!

 

ALFTA TRÄNINGSMATCH-HELG  6-8 September

Plats:  Alfta Sporthall,och Celsiushallen, Edsbyn. Förhoppningsvis kan vi även erbjuda spel i Bollnäs Sporthall

 

Klasser:   Damer seniorer - lag från division 1-2-3. 

F19/F18 som kan välja att spela både mot jämnåriga och/eller mot närvarande seniorlag.

OM vi får besökare utifrån kommer vi även att spela matcher för F16/F14 

 

Spelform:  Deltagande lag väljer själv vilka dagar man närvarar - man kan närvara 1-2-3 dagar. Lagen väljer också hur många matcher man vill spela så löser vi matcher och spelschema.

 

Kostnader: 

Ingen anmälningsavgift - enbart fördelning av domarkostnader (enl nedan)

Gästande lag hanterar själv inresa och övernattningar.

 

VIKTIGT!

Det fungerade inte smärtfritt med att i efterhand inbetala för domarnas resekostnader (som vi gjorde tidigare) så därför införde vi ett nytt system ifjol och fortsätter med samma variant i år. 

Lagen ska ha INBETALT kostnader för sina matcher EN VECKA innan träningsmatcherna (dvs senast 30 augusti) så vi i Alfta har pengar att ersätta domarna när matcherna väl spelas

 

Alla lag betalar för SIN DEL i de matcher man spelar. (Lagen betalar alltså för halva domarkostnaden i de matcher man spelar = lagen betalar EN domare var) Alfta Handboll står för hallhyran!

Förbundens regler för domararvoden och träningsmatcher är att man utgår från det laget som spelar i högst division (EXEMPEL: om ett div 1-lag möter ett div 2-lag så ska domararvodet räknas på division 1-nivå) 

 

Kostnaderna per match blir då enl följande: 

Match där högst spelande lag spelar i div 1 betalar de spelande lagen 700:- / lag för den matchen

Match där högst spelande lag spelar i div 2 - 600:- / lag

Match där högst spelande lag spelar i div 3 - 500:- / lag 

Match mellan två F19/F18-lag kostar 500:- / lag

Match mellan två F16-lag kostar 450:- / lag. F14-match 400:- / lag

 

LOGI:   Vi hjälper er såklart så långt vi kan med boende (eller kontakter kring boende) - allt brukar lösa sig! Det finns vandrarhem, hotell osv allt utifrån egna önskemål

 

LUNCH:  Då alla lag brukar bo så till att alla ordnar frukost och middag själva så kan vi erbjuda LUNCH till gästande lag om så önskas - beställes senast 25 augusti på mail enl nedan och med fullständig redovisning om ev specialkost

 

Frågor:   Ring Magnus Dehlin 070 - 66 88 461

 

Anmälan:   Via mail till magnus.dehlin@telia.com - SNARAST! men absolut senast den 25 augusti. Det är VIKTIGT att ni anmäler så fort ni har bestämt er för att komma då det kräver mycket planering och det kan bli fullt så svara snarast Ange vilka lag ni ÖNSKAR möta så gör vi spelschema utifrån önskemål så långt det går

 

Anmälda lag 2024:

Ala IF  (div 3 mitt norr)

Alfta GIF HF   (div 2 mitt)

Alfta GIF HF B  (div 3 mitt norr)

Rimbo HK  (div 2 Öst)

 

Alfta GIF HF  (F18)

 

Alfta GIF HF  (F16)

 

Alfta GIF HF  (F14)

Ala IF, Ljusne  (F14)

 

 

(Lag som funderar, som vi hoppas på och återkommer med svar: 

Seniorer: Arbrå HK, HK Uppsala, Härnösands HK och IFK Rättvik)

 

 

Följande lag deltog i september 2023

Ala IF  (div 3 mitt norr)

Alfta GIF HF   (div 2 mitt)

Alfta GIF HF B  (div 3 mitt norr)

Arbrå HK  (div 2 mitt)

Edsbyns IF HF (div 3 mitt norr)

Härnösands HK (div 1 norra) 

HK Uppsala (div 2 öst) 

IFK Rättvik (div 3 mitt norr)

Lidingö SK (div 2 öst)

 

Alfta GIF HF  (F19)

Arbrå HK  (F19)

Borlänge HK (F18)

 

Alfta GIF HF  (F16/14)

Bollstanäs SK (F16/14)

Edsbyns IF HF (F14)

Arbrå HK (F14)

NYHET för seniorlagen i div 2 och div 3 - KVAL införs!
2024-07-17 16:14
Förhoppningsvis är det inte sista gången vi sett en segertunnel

HF Mitt inför en nyhet till den kommande säsongen för seniorlag i divisionerna 2 och 3 på damsidan. Ett kval införs för seriesegrarna från division 3 samt även för lag som slutar på plats 10 och 11 i division 2. 

 

OM denna regel hade funnits i år så hade alltså Järnvägen och RP IF från damtvåan fått kvala mot två av seriesegrarna i damtrean - tex Ludvika, Hallstahammar och Vadstena. Det hade väl varit roliga matcher att följa?

 

Bakgrund

HF Mitt vill att lag från division 3 som vinner sin serie ska vara mer förberedda för spel i damtvåan och för att uppnå önskad effekt så införs ett kval som går i två steg.

 

Kvalet

Först möts de lag som vinner respektive div 3-serie i en enkelserie och därefter finns även ett andra kval - se här nedan HF Mitt:s förklaring på kvalsystemet: 

 

Uppflyttning och nedflyttning – Kval mellan div 2 och 3
1. Lag 10 och 11 ur div 2 kvalar till div.3. 
2. Första uppflyttningsbara lag i respektive div. 3 spelar placeringsserie* – Vinnaren spelar div. 2 25/26 
3. Kvarvarande div. 3 lag (dvs 2 st lag) spelar mot lag 10 & 11 i div. 2. I bäst av 3 matcher. 
4. Ej uppflyttningsbara lag är B-lag och samarbetsföreningar med A-förening i div. 2 
5. Lag 12 i division 2 flyttas ned till div. 3 
*Enkelmöte – samtliga har en hemmamatch norr-väst, väst-syd, syd-norr 
*Dubbelmöte – Om kvalserien består av 2 lag.

 

Säsongens seriespel börjar i slutet av september för både division 2 och division 3

Väl mött då

Slutsammanfattning: Sverige 3:a klara för EM. Ida poäng6:a
2024-07-16 18:56
Ida inför match mot Ungern. (Foto: Linda Göllas)

Sveriges damlandslag i Beachhandboll gjorde comeback i mästerskapssammanhang och kvalade enkelt in till EM. Laget slutade 3:a i EM-kvalet och klubbens bidrag till landslaget - Ida Göllas - landade som 6:a i turneringens poängliga. Ida gjorde 37 poäng mer än näst bästa svenska

 

Före turneringen sa Ida att hon skulle vara nöjd om man kvalificerade sig till EM och hamnade högt i turneringen. Alla önskemål infriades med råge och det var enbart mot slutsegrarna Ungern som Sverige verkligen kom till korta. Semifinalen på söndagsmorgonen blev en uppvisning från Ungerskorna. 

 

Top 3 från gruppen

Sverige spelade i den klart svåraste gruppen. Det står klart när kvalet slutförts och alla medaljplaceringarna togs av lag/länder från Sveriges grupp. Ukraina som svenskorna slog i matchen om tredje plats landade därmed på fjärde plats men var gruppsegrare i den andra gruppen. I och med tredjeplatsen fick Sverige en bra ranking till lottningen inför nästa års mästerskap

 

Göllas framgångsrik

Sveriges överlägset bästa poängplockare och 6:a i kvalets poängliga heter Ida Göllas och kommer från vår grönvita förening. En stor framgång för en som åker på sitt första seniormästerskap. 97 poäng på 8 matcher blev slutfacit för Göllas som får vända hem nöjd med uppnådd målsättning både som lag och individuellt. 

 

Stort för Sverige

Det gick bra även för Sveriges herrar som vann allt utom den sista shoot-outen i finalen mot Polen. En otroligt sur förlust. Både herrarna och damerna spelade intressant försvarsspel och i damlandslaget utvecklades spelet för varje match. En stark insats. 

 

 

En fantastisk Svensk-dag i Varna
2024-07-13 19:30
Sveriges damlandslag i beachhandboll (Foto: Handbollslandslaget)

Herrlandslaget vann 3 matcher och Damlandslaget med vår Ida Göllas vann sina 2 matcher varav kvartsfinalsegern var lite av en skräll. På söndagen avslutas EM-kvalet med semifinaler och placeringsmatch om platserna 1-4 för våra två landslag

 

Spelar om Ranking

Vad är det då man spelar om nu när bägge lagen redan är klara för EM-slutspelet nästa sommar? Jo man spelar om ranking och att hamna i ett läge där man kan få en bättre lottning till nästa års mästerskap. 

 

Sevärt

För personer som är intresserade av beachhandboll och vill lära sig mer ska man kolla på vårt herrlandslag - de har imponerat nåt enormt och är hittills obesegrade efter 3 gruppspelsmatcher och 3 matcher i "huvudrundan". 

 

Enda skrällen

Göllas och gänget inledde dagen med att besegra Slovakien i en fin och oviss morgonmatch. Svenskorna snodde därmed tredjeplatsen i gruppen från just Slovakien och fick då möta Polen i kvartsfinal. Polen hade varit obesegrat fram till sista gruppspelsmatchen samma morgon men föll då mot Ukraina som då vann den andra gruppen före just Polen

 

Polen skulle några timmar senare inkassera sin andra förlust samma dag när även vårt svenska lag skrällde till och spelade åt sig en meriterande och stark seger. 18-16 och 23-19 blev setsiffrorna som förde Sverige vidare fram till semifinalen och Polen var utslaget. Sverige var det enda lag som hade en lägre ranking än sina motståndare och vann sin kvartsfinal. 

 

Bästa hittills och intressant försvar

Sverige har utvecklat sitt försvarsspel ganska rejält under EM-veckan. Mot Polen gjorde man sin klart bästa match hittills och försvarsspelet imponerade nog mest denna dag. I och med Sveriges seger tog sig 3 lag från Sveriges grupp vidare till semifinal (Ungern, Frankrike och Sverige) medan den andra gruppen enbart har Ukraina i semifinal. 

 

 

Klara för EM, 22 poäng i en match och 6:a i poängligan
2024-07-12 20:36
Ida laddar för uppkast (Foto: Linda Göllas)

Det rullar på bra för Ida från Silfors. Göllas gjorde 22 poäng när laget tog en viktig seger mot Tjeckien (och som förde laget till nästa års EM-slutspel) och efter 4 matcher ligger vår duktiga beschandbollsspelerska på 6:e plats i poängligan!

 

09:00 på lördagsmorgonen avslutas gruppspelet med match mot Slovakien och därefter börjar någon form av slutspel 12:30 eller 13:30 men resultaten kommer att vara oviktiga. Både vårt herr- och damlandslag har redan kvalificerat sig för nästa års EM.

 

22 poäng och 59,4 % av Ida

Ida Göllas dominerar det svenska anfallspelet. I den viktiga matchen mot Tjeckien gjorde Ida 22 av Sveriges totalt 37 poäng = 59,4 % av Sveriges poäng. Rent generellt är Göllas starkt drivande i vårt anfallsspel och under mästerskapet har hon även gjort många poäng. På fredag kväll noterar vi att alla lagen har spelat 4 matcher var och Ida har gjort 46 poäng. Alltså 11,5 poäng i snitt såhär långt

 

6:a i poängligan

Hela EM-kvalets poängligedrottning såhär långt är Alicja Slezak från Polen som gjort 70 poäng på 4 matcher. Göllas är klart bäst av svenskorna och ligger alltså 6:a i poängligan efter två dagars spel (ungefär hälften av kvalet är spelat)

 

EM-KLART 

Det viktigaste av allt är att Svenska laget vunnit hälften av matcherna och kommer därmed att hamna bland de 4 bästa i sin grupp = Kvalificerat till EM-slutspelet nästa sommar! En gruppspelsomgång spelar lördag morgon klockan 9 och sedan spelar man kvartsfinaler vid lunchtid... (Varför man nu spelar kvartsfinaler i ett kval som redan är avgjort). Kvalet avslutas sedan på söndagen. 

 

Vi gratulerar och önskar lycka till i fortsättningen av tävlingen

 

Ida lirar internationellt igen... Denna gång EM-Kval
2024-07-09 06:00
Ida Göllas i Turkiet 2023

Efter att ha vunnit EM-brons med "sitt landslag" och debuterat i damlandslaget så är det nu i veckan dags för Ida Göllas att spela sina första tävlingsmatcher med damlandslaget (A-landslaget). Det vankas EM-kval i Bulgarien och självklart tog webredaktionen ett snack med fröken Göllas inför EM-kvalet!

 

Tjena Ida!

Succén fortsätter. Efter att ifjol vunnit brons på EM så är det ju nu är det dags för dina första tävlingsmatcher med landslaget på seniornivå. Jag måste bara passa på och få ställa EN ”Alfta-fråga” först.

 

Nu, med några veckors distans till klubbens historiska tredjeplats i SM. Vad tänker du om ditt lags insatser på Beach-SM i Trollhättan?

Jag tycker att vi gjorde en väldigt fin insats i beach SM. Med nästan ingen erfarenhet av att spela tävlingsmatcher i beach, gick vi in redan i första gruppspelsmatchen och visade att vi kunde utmana även de bästa. Vi växte och utvecklades sen med varje match, både individuellt och som lag. Utöver det tekniska hade och har vi en stark lagkänsla där alla spelade för varandra, vilket hjälpte oss enormt. En rolig helg med en bra insats helt enkelt.

 

Håller med! En otroligt bra insats av damlaget på Beach-SM... Över till landslaget då… Vad är dina tankar inför EM-kvalet? Hur bra är Sveriges damlandslag?

Jag är självklart lite nervös med också otroligt peppad inför EM-kvalet. Det är svårt att säga hur bra vi är, med tanke på att vi aldrig spelat mot ett annat landslag med det lag vi åker till Bulgarien med, men jag tycker att vi spelar väldigt bra när vi väl får till det. Tekniskt sett är alla väldigt skickliga på sin grej, det handlar nog mest om att hitta ett lugn i vårt spel och slipa på detaljerna för att få till det där lilla extra som krävs för att vinna matcher. 

 

Mmm... precis... Nu har förbundskaptenen tagit ut ett ganska ungt damlandslag, vilket innebär att du får spela med flera av de spelare som du spelat med tidigare. Hur tänker du kring det, är det bra och tryggt eller hade du önskat mer rutinerade lagkamrater?

Jag tycker att det känns väldigt tryggt och framförallt roligt att flera av oss spelat tillsammans i två tidigare mästerskap. Jag tror att det kan vara positivt eftersom det innebär att många känner varandra väl och vet hur vi spelar som bäst tillsammans. Vi är som sagt ett väldigt ungt lag, vilket jag tror både kan vara positivt men också ge oss lite utmaningar. I jämförelse med de som är äldre och som spelat längre, har vi ju inte så jättemånga erfarenheter av alla de olika situationer som kan uppstå under match. Men vi lär oss mer och mer för varje match, och får sakta med säkert mer rutin.

 

Vi vet ju kanske att du har relativt höga krav på framgång och utveckling. Vad krävs det för att du ska komma hem nöjd efter veckans spelande?

För att jag ska komma hem nöjd så ska vi ha en plats i EM nästa sommar. Och en bonus vore att vi placerar oss ganska högt resultatmässigt😉

 

Okej! Men hur bedömer du Sveriges chanser då? Kommer vi/ni att kvala in till EM nästa sommar?

Vi är ett ungt landslag och det är första gången Sverige ställer upp med ett damlandslag på länge, vilket kan vara till vår nackdel. Med det sagt, har vi ett bra lag med skickliga spelare. Utöver detta har vi en otrolig vilja i allt vi gör, och kommer ge hundra ute på planen. I och med att 9 av 12 lag går vidare, är chansen att ta oss till ett EM större än att vi inte skulle göra det, men det gäller att vi ger allt för att ta oss dit. 

 

Det låter tryggt - som alltid! 

Vi håller alla tummar och tår. 

Från Webredaktionens sida lovar vi att återkomma med tider och länkar till matcherna så att alla ni som följer oss kan följa matcherna från hemmaplan

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Nyheter från våra lag
F12, 27/06 21:54 
F16, 27/06 10:28 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: