SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Alfta GIF Handboll
F14-laget (f. 2010-2011)
Alfta GIF Handboll Föreningsshop

Seriesegrare säsongen 22/23
2023-04-10 13:49
(nästan) Hela gänget som var med och vann serien!!!

Nu när alla matcher spelats i "F14 Norra Mitt" kan vi sammanfatta seriespelet och konstatera ett vårt härliga lag har blivit SERIESEGRARE! Efter en jättefin säsong där två grupper slagits samman har laget utvecklats jättemycket på alla plan och att få vinna serien var en jätterolig belöning för laget. 

 

Jättestor serie

F14 N2 Norra Mitt som serien heter har varit en jättestor serie för att vara på ungdomsnivå. Lagen har spelat 22 matcher bara i seriespelet eftersom det har varit 12 deltagande lag. Lägg därtill att många lag har deltagit i USM och med det ny spelschemat för USM så har man spelat minst 12 matcher utanför seriespelet (De allra flesta har spelat FLER än 12 SM-matcher) 

 

Superjämnt och utvecklande

Serien har nästan varit delad på mitten där de 6 första lagen har varit oerhört jämna. De grönklädda seriesegrarna vann till slut med 2 poäng och 3 måls marginal gentemot Arbrå HK Blå som kom på andra plats. Mellan Alfta på första plats och Falun på sjätteplats skiljde bara 6 poäng så 1 poäng per placering skiljde lagen åt. Det är en ovanligt jämn serie!

 

Självklart har det varit en verkligen utvecklande serie att spela i eftersom man har fått så många jämna och tuffa matcher. Lägg där till att flera av lagen i serien har åkt runt på turneringar och vunnit eller kommit långt i slutspel så vi vet också att det har varit en serie med många duktiga lag

 

Spännande in i det sista

Serien avgjordes inte förrän i sista omgången. Inför den sista omgången ledde Alfta med en poäng före Arbrå Blå men även Borlänge09 kunde gå om och vinna. Falun gjorde en tacksam insats när man besegrade Borlänge med 2 mål på bortaplan under sista spelveckan... därmed stod den sista striden mellan Arbrå och Alfta och när samma Borlänge besegrade Arbrå Blå med hela 26-15 så fick Alfta-tjejerna fira serieseger redan innan sista matchen.

 

Lagets sista match blev oavgjort 19-19 mot duktiga Strand borta och till slut landade vårt lag på 17 segrar 2 oavgjorda och 3 förluster i seriespelet. Man gjorde 447 mål framåt och släppte in 316.

 

Sköna gröna

I vårt egna lag gläds vi åt att så många vill vara med på träning och match. Laget har en stor och fin träningsgrupp som gått framåt mycket under de senaste åren. Säsongen 22-23 går till historien som en härlig säsong med många som är sugna att ta initiativ och våga skjuta samt att spela bra och moget försvarsspel. Det finns jättemycket kvar att lära innan man är en färdig spelare men hittills har det gått jättebra för laget och gruppen!

 

Ett kvitto på att vi har en bra verksamhet är också att det kommer spelare utifrån som vill vara med och träna hos oss. Det är vi självklart glada för. Nu återstår det mest cupspel innan det blir beachhandbollssäsong för tjejerna och sedan startar nästa säsong i Augusti igen!

 

GRATTIS TJEJER till SERIESEGERN!

Seriepremiär hemma F14 nivå 2
2022-10-22 19:31
Alftas F14 lag laddat för hemmapremiär imorgon

Efter förra helgens USM, där vi fick med oss en vinst och två förluster så är det imorgon dags för seriepremiär på hemmaplan.

 

10.30 Alfta - Falun

13.30 Alfta - Ludvika

 

Kom till hallen och stötta och heja på oss.

Hoppas vi ses där!

USM F14 Steg 1 den 15:e och 16:e Oktober
2022-10-14 19:24
USM laget F14

I helgen åker våra spelare födda 2008 samt 2009 till Härnösand och spelar USM steg 1. (Våra spelare födda 2010 för ej spela USM i år, de får vänta till nästa år och ist ladda för seriestart nästa helg).

Det är första säsongen som vi spelar tillsammans med dessa åldersgrupper på några år så det ska bli spännande och lärorikt att åka iväg och spela i helgen. Vi har tidigare mött Arbrå i två träningsmatcher för att spela ihop oss lite innan denna helg. Ena matchen vann vi och andra matchen förlorade vi mot dom. Spelet var bra och vi gjorde vad vi kunde.

Spelschemat för helgen ser ut så här:

Lördag 17:30 Gimonäs Umeå IF - Alfta GIF

Söndag 10:45 Alfta GIF - IFK Tumba HK vit

             15:00 Härnösands HK 1 - Alfta Gif

 

Matcherna går att se live på:

https://solidsport.com/usmhandboll-f14/games?page=4

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Alfta GIF Handboll, 17/07 16:14 
Alfta GIF Handboll, 13/07 19:30 
 
Huvudsponsor
Teamkläder
Våra sponsorer
GRÄSROTEN
Stötta gärna Alfta GIF Handboll
via ditt spelkort på Svenska Spel: