Vinst mot HF Rimbo
2018-10-09 08:25
Rimbo - Alfta 17 - 25 (9 - 15)
Bortavinst i matchen mot Rimbo

Vi ställdes mot ett Rimbo som hade både rutinerade spelare och några yngre med i laget. Vi hade som målsättning att spela med ett högt bolltempo och snabba kontringar, då vi har många snabba spelare i laget. Vi inleder med att göra 2 raka mål, sedan kommer Rimbo tillbaka och kan kvittera (med 2 övertrampsmål) som den ensamma domaren inte såg.
Nytt ryck från Alfta och ledning 4-2, Rimbo kommer tillbaka och kvitterar 4-4, nytt Alftaryck till 6-4, Rimbo gör 6-5, sedan kommer en riktigt bra Alftaperiod, bra fart på spelet, kontringarna funkar. Cissi storspelar i målet och målen bara flyter in, vi går från 6-5 till en ledning med 15-9 som blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek inleds med 4 raka Alfta mål, ledning med 19-9, Rimbo tar time-out och kan samla sig lite, samtidigt så tappar vi lite tempo och börjar att chansa lite för mycket i våra anfallsförsök, Rimbo närmar sig och kan gå till 16-23 med 10 minuter kvar av matchen. Vi behåller lugnet och kan säkra segern med 25-17.

Sammanfattningsvis: Mycket bra spel i 45 minuter, sedan tappar vi skärpan lite (kan även bero på alla ”konstiga” domslut som var i matchen) men i stort sett en bra genomförd match.