Alfta- HF SIF 28-26 (12-14)
2018-10-22 09:35

Hemmaseger fast på bortaplan, hur går det ihop?

Jo vår hemmahall var upptagen denna dag av en konsert och då fick vi spela i Celsiushallen i Edsbyn, vilket vi gjorde med bravur. Vilken härlig match det blev. Tjejerna fick sannolikt inspiration och energi från A lagets match mot Uppsala, en riktig rysare som till slut slutade lyckligt med en ”hemmaseger”i Edsbyn.

Vi startade med att få en utvisning mot oss och ett straffkast redan efter 34 sekunder, men straffen räddade Jonna i målet. Vi satte sedan ett högt tempo och tog vara på våra chanser och vi spelade verkligen ut HF SIF i matchinledningen. Efter 8 minuters spel hade vi en trygg 6-3 ledning. Vi behåller en 3 målsledning 10-7 efter 17 minuters spel. SIF reducerar 2 gånger om 10-9, vi gör 11-9 sedan åker vi på en ny utvisning och ett nytt straffkast mot oss, Jonna räddar även denna gång. Vi får ytterligare en utvisning spel 4 mot 6 känns tungt nu, men ”Beckis” sätter 12-9.
SIF börjar att bli lite skakade nu, men de kommer tillbaka gör 12-10 och 12-11, samt ytterligare en utvisning till oss, vilket SIF utnyttjar till max och med tre raka mål tar dom ledningen med 12-14, vilket blir halvtidsresultatet.

Vi pratar igenom spelet i halvtidsvilan och kommer laddade till andra halvlek, i första anfallet reducerar vi till 13-14, sedan 13-15 till SIF. Lagen följs åt till 16-16 efter knappa 7 minuters spel av halvleken. Sedan gör SIF ett rejält ryck och kan göra 4 raka mål 16-20. Vi tar en timeout för att justera lite i spelet och samla ihop oss, vi reducerar direkt 17-20, SIF 17-21, nytt Alfta mål 18-21 och fortfarande har vi kontakt i matchen. Vi får straffkast och det är lite nerv i matchen, straffen går utanför och SIF kan kontra in 18-22, 14 minuter in i halvleken. Nu händer det saker 19-22, 20-22, 21-22, 22-22, 23-22, 24-22, 6 raka Alftamål, SIF är skakade. Ny Alftautvisning som SIF utnyttjar igen och kan kvittera 24-24. Snacka om spänning!
Det är 7 minuter kvar av matchen, vilket lag orkar mest och vill mest?
Två nya Alftamål ledning med 26-24. Det känns som ett litet matchavgörande, men det återstår 4 minuter av matchen. SIF kvitterat till 26-26 knappa två minuter kvar, nytt ledningsmål från oss 27-26, och det är ett ställningskrig på planen. Vi lyckas bryta SIF:s anfall och vi tar en ny timeout. SIF går ut och spelar man-man. Det utnyttjar vi med ett friläge och nytt mål 28-26 vilket blir slutresultatet.

Sammanfattningsvis: En skräll mot ett hårt satsande SIF. Vi spelar riktigt bra handboll, matchen igenom. Trots en svacka i slutet av första halvlek och en liten svacka i andra halvlek så kommer vi tillbaka och levererar. Vilken kämpainsats från alla i laget!