Serie:Dam 3 Östsv.Östra   Tabell >>
Samling:13:30
Hallsta HF- Alfta 23-24 (14-11)
2018-10-31 17:32
Ny vinst och dramatik i Hallstavik. Vilken match det blev i bortamötet mot Hallsta, efter underläge i stort sett hela matchen så vände vi och vann.

Hallsta inledde matchen med att göra 1-0 i deras första anfall, och hade chans direkt efter att göra 2-0 på straffkast, men straffen räddade Evve.
Vi kvitterade efter två minuters spel, men sedan kom vi in i en djup svacka i spelet. Vi tog en timeout  för att komma in i matchen igen, det efter att Hallsta har tagit en 6-2 ledning.

Åter igen kommer vi tillbaka och reducerar två gånger 6-4 efter 14 minuters spel.
Vi ligger under med 2 till 3 mål hela tiden tills vi kan närma oss till 11-10,  det är resultatet efter 25 minuters spel, då har vi har för första gången häng på Hallsta.

Hemmalaget får ny kraft och kan göra 14-11 vilket blir halvtidsresultatet.

Ett rejält snack i halvtid för att ”väcka” laget och för att hitta tillbaka till vårat spel. När spelet börjar igen reducerar vi till 14-12,  sedan följer några enkla Hallsta mål och en ny ledning med 17-12.

Trots underläge känns det som att något är på gång i spelet, reducering 17-13, Hallsta ökar på till 18-13, underläge med 5 mål (känns tungt) men tre raka Alftamål och vi har 18-16. Detta ger oss nytt hopp och vi får ett nytt bra läge då Hallsta får en utvisning, men vi blir lite för passiva och Hallsta spelarna taggar till och kan göra två nya mål trots numerärt underläge, ledning för Hallsta med 20-16.

Vi reducerar två gånger 20-18, Hallsta ökar på till 22-18, tretton minuter kvar, nu börjar det att bli brådis,  timeout och ny strategi på hur vi ska spela, Hallsta får en utvisning som vi kan utnyttja. Reducering till 22-19, två nya Alfta mål 22-21 och ny kontakt, knappa sju minuter kvar. Vi får ett gyllene läge för kvittering då vi får ett straffkast. Frida G sätter straffen hur säkert som helst.

Vi ökar farten i spelet och Hallsta får svårt att hänga med vilket resulterar i ett nytt straffkast och chans att ta ledningen i matchen för första gången. Frida igen på sjumeterslinjen och hon gör inget misstag. Hon sätter detta stupsäkert och nu står det 22-23 och stort jubel i Alftalaget. Vi trummar på och får ytterligare ett straffkast, Frida igen, samma sak 22-24 hur säkert som helst. Men Hallsta har inte gett upp, reducerar till 23-24 då återstår det endast 30 sekunder av matchen och då skall det vara klart, men icke, efter ett bolltapp i vårat sista anfall får Hallsta chansen att kvittera men till vår lycka så trampar Hallsta spelaren över och vi kan går segrande ur matchen.

Sammanfattningsvis:
Efter ha legat under i 55 minuter av matchen, och ett jäkla kämpaglöd i matchens sista 15 minuter,  vända det till seger, det säger en hel del om laget, ge aldrig upp, kämpa för varandra,  då kan man känna sig stolt att tillhöra Alfta laget.