Seniorernas start i serien
2016-10-26 18:53

Falun – Alfta 23-18 (15-12)

Seriepremiär säsongen 2016-2017, Vi hade vår premiärmatch borta mot Falun, en match som vi vet brukar vara svår då Falun är vassa på hemmaplan, vi startar matchen mycket bra går till en ledning med 3-0 efter 5 minuters spel, Falun vaknar till och gör två raka mål, sedan följ laget åt till 10-10 då har vi spelat 23 minuter, Falun gör ett litet ryck tar en 2 målsledning , vi reducerar 11-12 vi har lite problem med Falus kantskytte vilket resulterar i att Falun kan gå till halvtidsvila med en 15-12 ledning.

Mycket snack i omklädningsrummet om hur vi ska spela i andra halvlek, framförallt stoppa anstormningen i mitten och deras högerkant, Falun inleder andra halvlek med att göra mål i sitt första anfall 16--12, då får vi till vårat kantspel som vi vill och det tillsammans med ett taggat förvar gör vi 3 raka mål 16-15 kontakt igen, Falun gör 17-15, Alfta reducerar 17-16, lite ställningskrig med böljande spel fram och tillbaka, Falun samlar sig och gör ett avgörande ryck med 4 raka mål innan vi lyckas att reducera till 21-17 underläge med 9 minuter kvar, än lever hoppet om poäng. Men både orken och den riktiga skärpan saknas så Falun vinner till slut med 23-18, en tung förlust mot ett väl kämpande Falun, vi kan betydligt bättre men vi har många nya spelare att spela in i laget så vi tar revansch nästa match.

Alfta- Bollstanäs 32-16  ( 18-8)

Hemmapremiär och med ett revansch laddat Alfta lag, dagens motstånd var ”nykomlingen” i serien Bollstanäs ett lag som vi aldrig tidigare spelat mot, vi hade inte mycket koll på laget, vi inleder matchen med ett riktigt bra försvarsspel, Clara inleder med en straffräddning efter 1 minuts spel, räddningen bäddade för en kontring som vi förvaltade bra 1-0, sedan var målproduktionen igång med en 4-0 ledning efter 4 minuter, Bollstanäs tröstmålar till 4-1 , sedan är maskineriet igång igen,  en snabb 8-1 ledning efter 13 minuters spel. Vi ångar på med ett bra anfallsspel kombinerat med ett tätt försvar så kan vi dra ifrån till en halvtidsledning med 18-8.

Andra halvlek inleder vi med att göra 3 raka mål 21-8 matchen känns avgjord sedan ett tag, nu gäller det att behålla skärpan tiden ut, Bollstanäs kämpar sig till 3 raka mål 21-12, Alfta ökar till 23-12, Bollstanäs gör några strömål till 24-15, Alfta trycker in 3 mål till 27-15, tröstmål av Bollstanäs 27-16, som sedan följs av 5 raka Alfta mål och slutresultatet 32-16, vilken revansch från föregående match, nu fungerade spelet riktigt bra, beröm till hela laget.

Ceres- Alfta 33-19 (20-10)

Bortamatch mot Ceres (som ramlade ur div 1 förra säsongen) vi visste att Ceres var ett bra lag och att vi måste spela vår bästa handboll för att kunna rubba dom på deras hemmaplan, efter en tung matchinledning så kom vi i underläge med 10-3 efter 16 minuters spel, varken förvar/målvakt eller anfallsspel fungerade särskilt bra, medan Ceres fick skjuta lite som dom ville vilket gjorde att siffrorna drog iväg snabbt till ett halvtidsresultat 20-10, andra halvlek inleds med ett ställningstagande och första målet kom efter 4 minuters spel då gjorde Ceres sitt 21:a mål, 11 måls underläge och mot ett riktigt bra motstånd gick det inte att få någon ny energi, så Ceres gick ifrån lite för lätt och kunde vinna med 33-19, en plump i protokollet för oss, men vi tar lärdom av detta och får ta nya tag och glömma den här matchen fort.

Alfta- Åkersberga  21-24  ( 11-14)

Hemmamatch igen mot ett ”nyladdat” Åkersberga, som har lyckats få några riktigt bra nyförvärv till denna säsong, vi hade skaplig koll på Åkersberga som vi mött i en träningsmatch tidigare i höst, vi visste att dom spelar en fartfylld handboll med hårt satsande 9:or och med ett vasst 6 metersspel, matchinledning blev en mardröm underläge med 1-5 redan efter 6 minuters spel, vi kommer tillbaka sakta men säkert går till ett 2 målsunderläge 8-10 efter 19 minuter, känns som att vi har kontakt Åkersberga gör 8-11, timeout Alfta 9-11, 10-11 kontakt igen (nu jäklar) 10-12, 11-12 time out Åkerberga vilket resulterar i 2 raka mål 11-14 i  halvtid, en period som var riktigt bra från vår sida de sista 17 minuterna, tyvärr var vi inte riktigt med i inledningen.

Andra halvlek rivstartar  Åkersberga igen vi tappar till 13-18 känns tungt, vi kommer igen gör 15-18, 16 minuter kvar hoppet finns, men Åkersberga gör 5 raka mål på 4 minuter tar ledningen med 15-23 drygt 8 minuter kvar, ett sista ryck från vår sida 16-23, 17-23, 18-23, 19-23, 20-23 vilken upphämtning endast tre mål kvar och lite över 3 minuter kvar av matchen, anfallen löser av varandra och Åkersberga gör matchavgörande 20-24 med endast 1 minut kvar, Alfta avlutar matchen med att sätta slutresultatet 21-24. En match som var bra från båda lagen, men vi ser vad rutin och samspel är viktigt, vi närmar oss varandra mer och mer för varje match, och tiden talar för att vi blir bara bättre och bättre då samspelet böjar att fungera.

Alfta – Forsbacka 22-18  (13-9)

Ny hemmamatch mot gästande Forsbacka som har ett ”nytt” lag den här säsongen, då dom har ett samarbete med Tirfing, vi vet hur Forsbacka har spelat tidigare  men med ”nya ” laget så hade vi inte mycket koll,  utan vi vet att ingen match är klar förrän den är spelad, våra tjejer var ordentligt laddade inför matchen då 2 poäng kändes mycket viktiga för laget, vi inleder matchen med 3 snabba mål ledning 3-0 efter knappt 5 minuter, Forsbacka svara med 2 mål 3-2, ett Alfta ryck till 5-2, Forsbacka svarar igen 5-4, lagen följs åt till 7-6  då har det spelats 19 minuter.

Vi kör på 2 raka mål 9-6, Forsbacka 9-7, 3 mål igen av Alfta 12-7, för att sedan gå till halvtidsvila med en trygg ledning 13-9, spelet känns stabilt utan att glänsa. Andra halvlek inleds med ett tidigt Alftamål 14-9, 2 raka Forsbacka mål 14-11, matchen känns stabil ändå, men Forsbacka har långt ifrån gett upp dom krigar sig in i matchen igen kommer närmare och närmare så efter 46 minuters spel så leder vi bara med ett mål 17-16 (puh) Vi gör två raka mål 19-16, Forsbacka svarar 19-17, 2 raka mål igen av Alfta ledning 21-17, 6 minuter kvar utvisning Alfta och rött kort och straffkast, Forsbacka tar chansen på straffen och gör 21-18, ett bra krigande Alfta står emot utvisningen och kan sätta slutresultatet 22-18. En match som kändes ganska trygg trots att Forsbacka närmade sig lite för snabbt, starkt att inte bli nervös och börja chansa när det bara skilde ett mål, härligt med 2 poäng bra jobbat hela laget.