Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Jakobsberg- Alfta 23-31 (13-17)
2017-01-16 13:40
Då var serien igång igen efter juluppehållet, på matchprogrammet så var det Jakobsbergs tur att matchas då serien vänder nu. Förra mötet slutade med en säker seger för oss, då matchen nästan avgjordes i första halvlek, men vi vet att ingen match är den andra lik, så nu var det bara att nollställa siktet och starta om från början.

Matchstarten kunde inte bli bättre Thure dundrar in 1-0 efter 30 sekunder, sedan är det några anfall fram och tillbaka innan Jakobsberg kvitterar och tar ledningen 2-1, Thure tar ett nytt skott och sätter 2-2, Jakobsbergs storskytt Rebecka Franzen gör sitt andra mål och tar ledningen med 3-2, Clara gör en bra räddning och drar ett kontringskast till en fristående Maja som lätt sätter kvitteringen 3-3, Jakobsberg tar nya tag och gör 2 raka mål ledning Jakobsberg 5-3, Marre skjuter i steget runt sin försvarare 5-4 målvakten chanslös,  Amanda får ett kontringsläge springer ifrån försvaret och sätter kvitteringen 5-5 (härligt), Jakobsberg svara anfallet efter tar ledningen igen 6-5, Ester vräker in ett kantskott 6-6, Carro tar fart skottfintar och sätter 6-7 och ny ledning för oss, Jakobsberg fortsätter målgörandet gör 2 raka mål igen ny ledning Jakobsberg 8-7 (känns tungt), men Maria vill annat ett distansskott som går i mål kvitterat 8-8, Maja får en ny kontring sätter 8-9, time out Jakobsberg, en time out som var effektiv då man gör 2 mål igen och ny ledning 10-9, time out Alfta (vi måste få stopp på deras skytte) efter några väl valda ord i timeouten,  så kommer Alftaspelarna ut betydligt mer taggade för uppgiften, Carro kvitterar direkt i anfallet efter time outen  10-10, Jakobsberg 11-10, Maja fintar bort kanten sätter 11-11, Jakobsberg gör ett litet ryck 2 raka mål igen 13-11, nu tänder Alfta spelarna till ordentligt, Maria dundrar in reduceringen insidan av ribban ner på mållinjen och på hälen på målvakten 13-12, Elina blir helt frispelad på linjen kvitterar 13-13, Marre går på genombrott och drar bollen rakt upp i nättaket ledning 13-14 ( härligt) Thure sätter 13-15 av bara farten, med bra försvarsarbete kan vi ta bollen,  och Maria kan sätta 13-16, fortsatt bra försvarsspel och nytt anfall resulterar i ett  straffkast för Alfta med 10 sekunder kvar på halvleken Maria gör inget misstag sätter säkert 13-17 (vilken vändning)

Andra halvlek inleds med ett Jakobsbergsanfall som bryts tidigt och Thure kan smälla in 13-18, Jakobsberg gör 14-18, Thure går på skott sätter enkelt 14-19, fortsatt bra försvarsspel och en stulen boll resulterar till att Amanda trixar in 14-20 , Straffkast Jakobsberg efter 5 min spel i andra halvlek, Clara gör en kvalificerad räddning och anfallet efter stegskjuter Marre in 14-21 (känns tryggt nu)

Time out Jakobsberg, men det hjälper inte Carro stjäl bollen och gör själv 14-22, Jakobsberg gör en sista ansträngning gåt till 16-22, Maja i en ny kontring 16-23, Jakobsberg 17-23, nytt straffkast Alfta Maria sätter den lätt 17-24, Jakobsberg 18-24, Maja på ett kantinspring 18-25, Jakobsberg 19-25, Maja igen 19-26, Jakobsberg 20-26,  10 minuter kvar, och Lynn kommer in i Alfta målet, där hon startar med en kanonräddning från kanten, snabbt uppspel till Maja på kanten hon sätter enkelt 20-27, anfallet efter vräker sig Marre igenom 20-28, Jakobsberg 21-28, Time out Alfta ( spelstrategi) Elina gör enkelt 21-29 från linjen, Marre fortsätter målgörandet 21-30, Jakobsberg 22-30, Amanda på en ny kontring 22-31, Jakobsberg avslutar med att göra  23-31

En riktigt bra laginsats, framförallt matchens sista 40 minuter, då spelar vi riktigt bra både bakåt och framåt