Borlänge- Alfta 20-20
2017-01-26 22:34

Borlänge – Alfta 20-20 ( 13-10)

Match mot Borlänge var dagens utmaning, vi hade revansch att fodra för det  tidigare mötet mot dom, då vi inte kom upp i den  spelnivå som vi har.

Matchinledningen var lite trevande lagen bytte anfallsspel med varandra i de första 5 minuterna, Borlänge får en straff efter 2 minuter som skjuts utanför,  Maja inleder målgörandet och gör 0-1, sedan vaknar Borlänge till och drar ifrån till en ledning med 5-1, Marre reducerar med ett välplacerat skott 2-5 tid 10 minuter, Amanda springer på en kontring får ett perfekt pass från Clara och hon sätter enkelt 3-5, efter några anfall fram och tillbaka så sätter Carro fart och går på genombrott sätter 4-5,  match igen och riktigt bra kontakt, men Borlänge vill annat och gör 3 raka mål ledning 8-4 (tungt) Maja kontrar in 5-8, Straff till Borlänge (mycket tveksam) och nytt mål 9-5, Carro tar tag i anfallet efter sätter 9-6, Borlänge 10-6, Maja kantavslut 10-7, ny tändning i Alftalaget, Thure gör 10-8, nytt Borlängeanfall som bryts Moa springer sig helt fri och sätter enkelt 10-9, nu är det match igen, time out Borlänge som får ny energi gör 2 mål och tar ledningen med 12-9, med 15 sekunder kvar frispelas Elina på linjen hon sätter 12-10 känns som kontakt igen, men Borlänge får ett frikast med 1 sekund kvar som dom förvaltar med att sätta det direkt i mål och ökad ledning med 13-10, denna halvlek kändes tung då vi inte fick något grepp på Borlänges spel samt att vi hade svårt att hitta nivån på domsluten.

Andra halvlek inleds också lite trevande,  är mållös i nästan 5 minuter innan vi åker på en utvisning,  och straffkast för Borlänge, Borlänge gör 2 mål på utvisningen leder med 15-10, Maja får en ny kontring och reducerar till 15-11,Borlänge utökar till 16-11, ny Alftautvisning och straffkast till Borlänge nytt mål och Borlänge leder med 17-11, 18 minuter kvar av matchen känns trögt nu, Thure trycker in 17-12, Borlänge svarar direkt 18-12, time out Alfta, ny taktik framförallt i försvarsspelet, vi gör mål omgående efter timeouten 18-13, nytt straffkast för Borlänge ( känns som att nivån för att få straffkast är väldigt ojämn från domarna) Borlänge sätter straffen 19-13,  13 minuter kvar av matchen, Straffkast Alfta Maria sätter den säkert 19-14, ny energi i laget, Thure fintar ner målvakten och skjuter bollen i nättaket 19-15, Maria går ut på kanten får en bra boll av Marre och nytt mål av Maria 19-16, time out Borlänge (vi riktigt hör hur paniken har smugit sig in i Borlängelaget) nytt Alfta mål Maja på ett kantavslut lobbar in 19-17, drygt 5 minuter kvar, Borlänge gör ett snabbt avkast och springer in ett nytt mål 20-17, Vi gör samma sak som Borlänge ett snabbt avkast och ett snabbt avslut från Maja son enkelt sätter 20-18, minuten efter tar Marre fart från mitten går på genombrott och sätter  20-19 (dramatik i matchen) ny timeout från Borlänge, men vi tar det kallt och spelar ett bländande försvarsspel, vi tar bollen av Borlänge, Thure tar fart går på skott och sätter kvitteringen 20-20 jubel i laget, vi har även läge att avgöra men Borlänge orkar att stå emot tiden ut.

Sammanfattning: Bra laginsats med ett krigarhjärta som verkligen visades de sista 15 minuterna av matchen, trots vad jag tycker en låg domarnivå håller vi fokus matchen ut, vilket räddar ett poäng