Serie:Damer div 2 ösv norra   Tabell >>
Samling:10:30
Alfta- Täby 27-16
2017-10-09 18:55

Alfta – Täby 27-16 ( 13-9)  Seriepremiär på hemmaplan, nu börjar handbollssäsongen på allvar då serien startar med en hemmamatch mot för året nykomlingen Täby, ett lag som har spelat i 2:an flera år tidigare men åkte ur serien för 2 säsonger sedan, matcherna mor Täby brukar vara jämna så vi var väl lite nyfikna på hur motståndet kommer att bli, med några av våra egna  spelare bortresta så fick några av våra  yngre talanger chansen i denna match, vilket dom gjorde riktigt bra.

Efter en lite trevande inledning så tog vi ett litet försprång och hade en ledning med 3-1 efter 7 minuter, Täby svarar med att jobba sig till 3-4 efter dryga nio minuter, sedan tar vi fart och gör 3 mål inom två minuter ledning 7-3. Sedan fortsätter halvleken ungefär likadant, gör Täby ett mål så gör vi två, så halvtidsresultatet blev en fyramålsledning 13-9, ingen stupsäker ledning men det känns som att vi har grepp om matchen i alla fall. Andra halvlek inleds med ett snabbt Alfta mål 14-9, Jossan frispelad på linjen, Täbys måltjuv Louise Grämström reducerar till 14-10.  Maria dunkar in två raka mål 16-10, Täby 16-11, Camilla flyger in 17-11, Täby 17-12, Maria ökar på Alftaledningen till 18-12, Täby 19-13.
 Thure ställer in siktet skjuter välplacerat in både 19-13 och 20-13.
22-13 sätter Jossan från 6 meter, 23-13 Moa lurar upp försvaret på läktaren med en sidopassningsfint dagen luring, 23-14  och 23-15 Täby. Maria fortsätter sitt målgörande 24-15, Camilla springer ifrån Täbyförsvaret sätter enkelt 25-15, Amilia  får göra sitt första div 2 mål på en retur 26-15, Täby 27-16.
 Vilket blir slutresultatet i denna premiärmatch, stort grattis till hela laget vilken härlig laginsats från målvakter till alla utespelare.