HF SIF- Alfta 17-18 (11-12)
2018-01-16 21:04
Ny uddamålsseger i bortamatchen mot HF SIF, ett SIF som fått tillbaka några skadade spelare som verkligen gjorde skillnad mot tidigare mötet.
 Vi inleder målgörandet efter knappa 3 minuter, Jossan blir helt frispelad där hon enkelt sätter 0-1, anfallet efter kvitterar HF SIF 1-1, Milla springer in en kontring 1-2, nytt läge från Milla 1-3 tid 5 minuter, HF SIF reducerar 2-3, Milla kontring igen 2-4, utvisning för HF SIF och straffkast Alfta 2-5 Maria sätter enkelt straffen, HF SIF kommer tillbaka gör 2 raka mål 3-5, 4-5, innan Maja kan göra 4-6, HF SIF nytt mål 5-6, jämt spel så här långt. Milla ökar på ledningen till 5-7, utvisning HF SIF som Jossan utnyttjar 5-8, HF SIF reducerar 6-8, Ester kommer fri och sätter 6-9, HF SIF gör mål i anfallet efter 7-9, tid 19 minuter. Spelet går lite fram och tillbaka med målchanser för båda lagen men vi har både stolpar och ribba mot oss i några anfall, HF SIF får straffkast och nytt mål 8-9, ny straff för HF SIF och nytt mål 9-9 tid 22 minuter, HF SIF fortsätter på framgångsvågen och tar ledningen för första gången  i matchen 10-9, anfallet efter kvitterar Jossan 10-10, nytt mål av HF SIF 11-10, tid 25 minuter, spelet är jämt hela tiden,  men vi har fina chanser att göra mål tyvärr så missar vi för ofta och stolparna är inte våra vänner just nu, nytt straffkast för HF SIF som Jonna räddar vilket känn väldigt viktigt i detta skede av matchen. Maja kan kvittera 11-11, 25 sekunder kvar på halvleken, Milla gör en fräckis och kan ta bollen från en HF SIF spelare och Milla hinner göra 11-12 med endast 2 sekunder kvar av halvleken, vilket viljemål!

Andra halvlek börjar lite som i första vi får ett straffkast som Maria sätter till ledning 11-13, Maja ökar på till 11-14, vi har fått upp ångan i försvarsspelet nu HF SIF reducerar 12-14, ny straff för HF SIF,  Jonna räddar även den!! 2 minuter senare samma sak nytt straffkast HF SIF,  Jonna räddar igen (härligt) Amanda ökar på ledningen till 12-15, tid 44 minuter, några anfall efter ökar Milla på till 12-16, spelet växlar fram och tillbaka inget av lagen har gett upp, nytt straffkast Alfta Maria på 7 meterslinjen och nytt mål 12-17, tid 47 minuter, ledning med 5 bollar och 13 minuter kvar, minuterna känns långa i detta läge, då allt kan hända i handboll, HF SIF får nya krafter och kan reducera till 13-17 10 minuter kvar, anfallet efter gör HF SIF nytt mål 14-17, vi har två frilägen som inte blir mål, men HF SIF har mer att ge reducerar igen 15-17,  7 minuter kvar, minuten efter ny reducering av HF SIF 16-17 tid 54:30, vi har ytterligare några frilägen men vi blir avblåsta för tekniska fel, och dom gånger vi har målchans så lyckas vi träffa ribban eller målvakten, Milla springer på en ny kontring får en perfekt passning och hon sätter 16-18, 4 minuter kvar, HF SIF gör ett nytt försök och kan reducera igen 17-18,  2:30 kvar av matchen, det gäller att spela på klockan och inte förivra sig i det här läget, HF SIF får ett sista anfall men vi har bra koll på deras spel så avslutet skjuts över, seger för oss med uddamålet 17-18.

Sammanfattningsvis: Ett nytt HF SIF som verkligen krigade matchen igenom, vi hade svårt att sätta de chanser som vi fick, men att hålla i och vinna är starkt, Jonna gör några avgörande räddningar tar tex 3 straffkast och räddar även några vassa skott, måste ge beröm till hela laget då alla sliter  och kämpar.