Alfta GIF Handboll
Division 2 | Damer
Enköping – Alfta 22-25 (12-11)
2018-02-23 18:01
Det blev en rysare mot Enköping på bortaplan, efter ha legat under i stort sett i 50 minuter, så kan vi vända matchen till vår fördel och gå segrande ur den, men det krävdes ett otroligt fajtande in i sista minuten för att vinna.

Enköping rivstartade matchen och kunde ta en snabb ledning med 4-0, där blev vi sönderskjutna,  Milla  kunde reducera till 4-1 efter en fin kontring,  Jossan reducerar ytterligare till 4-2, fint frispelad på linjen, Maria skjuter in 4-3, och kontakt igen (skönt) Milla på en ny kontring och sätter kvitteringen, 4-4, Enköpings storskytt Elin Sköld fortsätter sitt målgörande och gör 5-4, Maja springer igenom och kvitterar 5-5, nytt mål an Enköping 6-5, straffkast Alfta,  Jossan dunkar in bollen otagbart i nättaket 6-6, Enköping 7-6 och 8-6, Milla sätter 8-7 från ett kantläge, Enköping 9-7, Amanda skjuter ett lurigt löpskott som sitter säkert 9-8, Enköping 10-8, Maria kan sätta 10-9 från kanten , Carro skottfintar och kan kvittera 10-10, tid 25 minuter, Enköping 11-10, Carro igen ny skottfint 11-11, Enköping 12-11 vilket blir halvtidsresultatet, andra halvlek inleds med lite spel fram och tillbaka där Enköpings målvakt gör några riktigt vassa räddningar, men även Evve i målet spelar bra, Enköping utökar ledningen till 13-11, Maria får till ett spjut till skott rätt i krysset reducering 13-12, Ester får ett kontringsläge och kan kvittera igen 13-13, straffkast för Enköping som Evve räddar, härligt och viktigt för matchen, Enköping tar på nytt ledningen 14-13moch 15-13, innan Maja gör en ” gubbafint” och kan enkelt sätta 15-14, Enköping gör mål på nytt 16-14, Marre går igenom och kan reducera till 16-15, Mila bryter Enköpings anfall direkt efter och Milla kan på egen hand kvittera 16-16 tid 42 minuter, Enköping får ny straff som dom sätter 17-16, spelet går fram och tillbaka i några anfall och Enköping får en utvisning som vi kan utnyttja, exakt när Enköping blir fulltaliga sätter  Milla 17-17, Enköping tar ledningen igen (känns tungt) 18-17, Marre vill annat kvitterar 18-18, Enköping tar på nytt ledningen 19-18, tid 50 minuter, Carro går in och sätter 19-19, Anfallet efter kan Ester vräka in ledningsmålet för oss 19-20, 8 minuter kvar och ledning för första gången i matchen, nytt straffkast för Enköping och kvittering 20-20, nytt anfall från oss som vi tappar,  och Enköping får ett friläge på en kontring med Evve räddar och håller oss kvar i matchen, istället kan vi vända till 20-21 Carro skottfintar igen, Enköping kvitterar 21-21, och Enköping kan även ta ledningen på nytt 22-21, nu blir det lite dramatik i matchen, först kvitterar Carro till 22-22 i samband med målet  får Enköping en utvisning (det återstår endast 3 minuter av matchen) direkt i anfallet efter åker vi på en dubbelutvisning och  spel 4 mot 5, vi krigar ordentligt så pass bra att vi kan få ett straffkast tilldömt oss, vem ska lägga denna straff? Amanda kliver fram och placerar bollen säkert i mål ledning 22-23, endast 90 sekunder kvar, vi bryter Enköpings anfall igen och Thure kan lossa kanonen  rätt i krysset otagbart för målvakten 22-24, matchen är vunnen då det endast är 40 sekunder kvar, ett uppgivet Enköping tappar bollen i anfallet och vi kan bryta och även avsluta målgörandet i matchen Jossan sätter 22-25, vilket blir slutresultatet.

Vilken match! Enköping med ett helt annat lag än tidigare i serien, vi hade massor av chanser men vi fick inte in bollen i mål, antingen så räddade målvakten avsluten eller så sköt vi i ribba/stolpe, Evve gjorde några mycket viktiga räddning i matchavgörande sekvenser, bra kämpat alla och riktigt sköna poäng.