Matchstart:lör 25 augusti, 11:30
Plats:Träningsmatch, Alfta Sporthall
Fin första insats för säsongen
2018-08-25 15:23
Hemmalaget inledde träningshelgen med att dominera den första matchen mot Hammarby. Bajen, som är ett topplag i södra tvåan,, spelade högt och aggressivt men det spelskickliga hemmalaget skapade många bra lägen och kunde ta en tydlig seger till slut
Hanning och Jonsäll
Gästerna var ofina nog att göra säsongens första mål men Amanda Hanning slog in Alftas första handbollsmål säsongen 2018-19. Annars var det Sanna Jonsäll som producerade flest mål i den första halvleken, inte minst från straffpunken där återvändaren visade god förmåga.

Försvarsfokus
Damernas stora fokus har varit försvarsspel och kontringsspel. Det grönvita hemmalaget startade dessa detaljer starkt men gick ner sig mot slutet av den första halvleken. Gästerna passade då på att vända 10-8 till 10-13 innan halvtidsresultatet skrevs till 11-13. Andra halvlek blev en stor succé för försvarsspelet då halvtidsunderläget blev 19-16 med 8 minuter kvar och endast 3 insläppta på 22 minuter. Vi kan inte analysera annat än att träningen gett visst resultat

Matchavgörandet
Bajen kröp närmare till 20-18 innan vi klippte in tre raka och när Amanda Hanning tog en klockren "Sturmenfaul" så var matchen i hamn. 24-21 slutade premiärmatchen efter härliga comebacker av Jonsäll och Josefsson. Marlene Ljung gjorde också delvis comeback och såg stark ut. Moa Alexssons uppoffrande försvarsspel var imponerande.