TUNG seger i tuff match
2018-10-20 19:16
Axell avgör!
Damerna kände att man ville göra en bra match mot Uppsala och även just i Edsbyn då det normalt sett inte spelas seniorhandboll i Celsiushallen. Dessutom har ju flera av våra spelare Celsius som sin gamla hemmahall. INGEN kunde klaga på spänningen och stundtals bjöds det även på fin handboll.

Det var en – på förhand – förväntat tuff uppgörelse som väntade när vi reste till Edsbyn för hemmamatch i Celsiushallen mot Uppsala HK. Vi började riktigt bra bakåt och tog ledningen omgående. Därefter drabbades vi av en utvisning men spelade 1-1 under utvisningen och ångade snabbt på upp till tremålsledning redan efter 10 minuter

Het match

Att det var två lag som haft några tuffa uppgörelser de senaste åren rådde det inget tvivel om när vi redan efter 12 minuter hade hunnit få en varning på vardera ledarbänkarna. Hemmalaget fortsatte att spela bra i försvarsspelet och Therese Josefsson var bra i målet. Kontringsspelet var det som lämnade lite mer att önska och våra kontringspass var lite för snälla. Gästerna bjöds in i matchen när de kunde vända på spelet några gånger och kontra på oss.

Spektakulära Sanna

Resultatmässigt var det en ganska händelsefattig första halva av matchen. Vi ledde med 4 efter 10 minuter, 3 efter 20 och med 3 när 30 sekunder återstod. Då dundrade Amanda Hanning in 14-10 och vi tänkte hålla undan till en 4-målsledning i halvtid men vi hann kontra en sista gång och Sanna Jonsäll stod för dagens mål när hon fångade Marlene Ljungs luftpassning och drog in en ”japan” till halvtidsresultatet 15-10.

Under halvtidspausen pratade hemmalaget om att hålla ställningarna i början av andra halvlek och när Sanna Jonsäll även gjorde första målet i andra halvlek hade vi utökat ledningen till 6 mål.

Svängigt

Vi spelade riktigt bra i början av andra halvlek. Efter tio minuter i andra halvlek hade vi gått ifrån till 20-13 och det mesta såg riktigt bra ut. Men det var då som någonting hände. På 90 sekunder släppte vi in ett mål, åkte på en straff och därefter en utvisning på Marlene Ljung. Utvisningen slutade 0-3 till Uppsala och plötsligt skiljde bara 2 mål.

Upplösningen och avgörandet

Therese Josefsson gjorde en grym straffräddning och när sedan Matchens Lirare-Jonsäll hängde in sitt sjätte mål i matchen och Camilla Ohlsson kontrade in 22-20 med 3 minuter och en sekund kvar kändes det som att det skulle gå vägen. Starka Uppsala ville dock annat så tio sekunder senare skiljde bara ett mål igen…

Hemmalaget tog time out med 1,45 kvar. Man gjorde upp två spel till de sista anfallen och med 75 sekunder kvar sprang Maja Axell igenom och fick bli matchvinnare denna dag när hon fastställde slutresultatet 23-21.

Försvarsspelet firade

Det märks att damlaget har övat försvarsspel. Vi var återigen bra och snåla bakåt. Det var under utvisningar, på straffkast och i egna bortkastade kontringar som motståndarna gjorde mål på oss. I uppställt spel var vi starka. Försvarsspelet firade triumfer.

Vi har som mål att vara som allra starkast efter julen och därför så siktar vi på att vara färdiga med hela vårt spel till dess. Idag mullrade inte anfallsspelet under vissa perioder men vi blir bara bättre och bättre.

Publikmatch

Vi spelade en riktigt tuff match med bra motstånd inför en entusiastisk publik. Det var härligt att uppleva (igen). Kul att det blev en jämn och tuff match när vi fick visa upp oss på annan hemma-arena än vår kära Alfta Sporthall. Tack till alla 202 som kom!

FAKTA:
ALFTA GIF HF - UPPSALA HK      23  - 21    (15-10)
Mål Alfta:  Sanna Jonsäll 6 (1), Amanda Hanning 5, Maja Axell 4, Caroline Strandell 3, Frida Wikblad 2, Marlene Ljung, Camilla Olsson, Anna Wiklund
Utvisningar Alfta:  2 x 2 min      UHK:  0
Straffkast Alfta:   1 (1 mål)     UHK:  6 (3)
Publik:  202 åskådare i Celsiushallen
Domare:  Grönlund / Magnusson