Serie:Dam 2 Ösv. Norra   Tabell >>
Samling:14:45
2018-10-28 23:07
Välsamlat försvar
Klubbens damlag ångar på i tvåan. Femte raka segern på lika många försök kom när damerna klippte till Täby på bortagolv med 11 mål. Segern grundlades i den andra halvleken när gästerna gjorde 5-18 på ungefär 20 minuter...
Damlaget var, baserat på erfarenheter från tidigare år, förvarnat om att matcher mot Täby borta kan vara jättetuffa… Väl på plats strulade förberedelserna och det underliga i att man inte kan få tillgång till sitt omklädningsrum varken före eller efter matchen måste man fundera över…

Dålig start = svår halvlek
Matchen började både bra och dåligt. Vi spelade oss till halvlägen men vi både missade och blev märkligt bortblåsta så hemmalaget tog tag i taktpinnen i matchens inledning. 2-0 blev 3-1 och senare även 6-4 innan gästerna gasade på och gick förbi.

Camilla Ohlsson
Vi tänkte nog att konditionen skulle bli en avgörande detalj i matchen och att slutet av halvleken skulle bli vår bästa period. De sista 12 minuterna av första halvlek slutade 3-8 till oss i grönvitt och under den perioden gjorde Camilla Ohlsson hälften av våra mål. Halvtidsresultatet slutade därmed 9-12 och även om vi inte hade gjort vår bästa halvlek under säsongen kändes det ganska bra vid halvtidsvilan.

Avgörande perioder
De första 22 minuterna av andra halvlek var en enda lång framgångsvåg för gästerna när de första 12 minuterna slutade 2-10 och därefter en ny tiominutersperiod som stannade vid 3-8. 8 minuter kvar av matchen var ledningen 14-30 och då gjorde det ingenting att vi lade om fokus lite mot slutet av matchen och tillät slutresultatet att stanna vid 19-30

Lagmaskin
Kantspelare Ohlsson och Jonsäll gjorde hälften av lagets mål den här eftermiddagen. I traditionell ordning var det vår grönvita mur i form av tätt försvarsspel som grundlade segern och det var lagmaskinen Alfta som vann den femte raka segern.

FAKTA:
Täby HBK – Alfta GIF HF           19 – 30   (9-12)
Mål Alfta:   Camilla Ohlsson 9, Sanna Jonsäll 6, Amanda Hanning 4, Maja Axell 4, Marlene Ljung 2, Caroline Strandell 2, Kristina Thureson, Rebecka Östling, Moa Alexsson
Utvisningar – Täby: 2 x 2 min    Alfta:  3 x 2 min
Publik:  48 åskådare