Serie:Dam 2 Ösv. Norra   Tabell >>
Samling:11:30
Händelserikt toppmöte mot Rosersberg
2018-12-02 17:04

Två röda kort, 10 staffkast, 77 gjorda mål och en målvakt med över 50 % i räddningsprocent… Där har ni delar av ingredienserna i det hysteriska toppmötet mellan Rosersberg och damerna hemma i Alfta Sporthall!

Rosersbergs IK är en framgångsrik klubb som ifjol hade både F16 och F18 i USM-slutspel. Damerna kom till Alfta obesegrade men lämnade inte obesegrade… Spelmässigt är Rosersberg mycket intressanta med ett oerhört tempostarkt spel och många många talangfulla spelare. EN egenhet som man har för sig är att man kontrar direkt på avkast i den halvleken då man själva har avkastet. Det gjorde man även idag.

13 sekunder utan boll…

Enligt matchprotokollet gjorde Camilla Ohlsson matchens första mål efter 13 sekunder… Vi tror att det gick snabbare. Rosers hann skjuta, Therese Josefsson räddade och sedan hann Ohlsson springa ifrån alla innan hon hängde in ledningsmålet. Även OM det gick snabbare så är 13 sekunder en ganska rapp start på målfabrikationen när man inte själv börjar med bollen…

Jämt och svängigt

Första kvarten var lite av ett ställningskrig där lagen bytte mål ganska länge. Tempot var högt och redan efter 8 minuter var ställningen 7-7. Rosersberg hade ledningen i exakt 11 sekunder vid ställningen 5-6 men sen gjorde Camilla Ohlsson 6-6.

Time out och direkt rött

Några snabba mål senare tog gästerna timeout vid ställningen 13-9. Det hjälpte föga för Moa Alexsson utökade ledningen till 5 mål direkt efter och sen följde en omdiskuterad situation. Sanna Jonsäll fick se det röda kortet efter en situation på kanten som hemmalaget ville ha till olyckshändelse men domaren tog som medveten fällning av motståndaren och det var färdigspelat för Sanna…

Bra debut och Trevande start

23:31 gjorde A-lagsdebuterande Ida Bergman sitt enda mål för dagen. Förmodligen får man se det som en bra start om man gör mål och vinner en seriefinal i sin A-lagsdebut. Avståndet lagen emellan höll sig mellan 3-5 mål och stannade vid 21-17, vilket likväl hade kunnat vara ett slutresultat i vilken dammatch som helst men idag var det enbart halvtidsresultat.

Andra halvlek startade minst sagt trevande med lite mål och flest tekniska fel sett till hela matchen.

Avgörandet

Från minut 34 till minut 39 avgjordes matchen. Rosersbergs spelare tog både bra och mindre bra beslut. De mindre bra var att man drog på sig 3 utvisningar och samtidigt satsade gästerna på att spela utan målvakt i ett par anfall. Då passade Therese Josefsson på att bli målskytt för andra gången den här säsongen. 22-19 förändrades till 30-20 efter 8-1 på 5 minuter och där kändes det som att vi inte bara slog spiken i kistan utan spikade igen kistlocket också.

Stopp på blödningen.

Gästerna fick stopp på blödningen med en timeout efter halva den andra halvleken och då stod det redan 35-22. Därefter var matchen jämn fram till dagens andra direktröda kort delades ut. Efter 53 minuter fick även gästernas Julia Gustavsson möta samma öde när hon drog/slog Caroline Strandell i/på armen vid ett friläge. Ställningen var då 41-26 och sen var hemmalaget starkare i matchens slutskede igen. Siffrorna på tavlan sken 47-30 till slut i något av de mest hysteriska matcherna någonsin

Imponerande

Camilla Ohlsson gjorde 13 mål IGEN... Förra veckan mot Spånga var i sig imponerande men att göra 13 i toppmötet var ännu bättre såklart. Mål-Thessan (Josefsson) kom ifrån matchen med över 50 % i räddning och då släppte hon ändå in 28 av de 30 målen som gick in på hemmalaget. Tempot i matchen var högt - väldigt högt för att vara division 2. Matchens profil Moa Alexsson gjorde sin bästa match hittills när hon hängde in 5 mål framåt och samtidigt var riktigt vass i försvarsspelet. Sanna Jonsäll gjorde 3 mål på de 18 minuter hon fick spela och sen tryckte Frida Wikblad in 7 st på de övriga 40 minuterna så totalt 23 mål från våra  tre kantspelare.

Vi vill gärna rikta beröm till våra motståndare. Duktiga spelare med fin teknik och bra skott på många händer. Två spelande lag som möttes med intresse för tempofylld handboll.

Serieläget

Segern mot Rosersberg tillsammans med Åkersbergas seger över Uppsala igår gör att vi nu leder serien med 3 poäng (åtminstone i en vecka)... Nästa helg vankas en svår bortamatch mot Borlänge och även om hemmalaget nu njuter av segern så blir det fullt fokus framåt från tisdag

Rosersbergs uppfattning

FAKTA:

ALFTA GIF HF - ROSERSBERGS IK      47 - 30 (21-17)

Mål Alfta: Camilla Ohlsson 13, Frida Wikblad 7, Maja Axell 6, Marlene Ljung 5, Moa Alexsson 5, Sanna Jonsäll 3, Caroline Strandell 3, Amanda Hanning 3, Therese Josefsson och Ida Bergman,

Utv AGIF:  3 x 2 min + ett direkt rött kort   RIK:  5 x 2 min + ett direkt rött kort

Straffkast AGIF  4 (4)     RIK:   6 (6)

Domare:   Grönlund / Magnusson

Publik:  180 enl matchprotokoll men kändes som fler