Serie:Dam 2 Ösv. Norra   Tabell >>
Samling:11:30
Dramatisk vändning på kämpig match
2019-01-06 19:44
Damerna låg under med 4 mål när 3:30 återstod av matchen mot Lidingö, även med 3 mål med 2.10 men i matchens slutskede borde gästerna fått en chans att vinna matchen... Nu slutade bataljen lika på 19 och damlaget fortsätter vara obesegrade i damtvåan

Ingen av gästande lags spelare, ledare eller supportrar är egentligen nöjda med oavgjort i den här matchen. Som matchen utvecklade sig var det ändå ett bra resultat för gästerna som hade kunnat vara så mycket mer.

Skickligt motståndarlag.

Vi ska ha respekt för våra motståndare och Lidingö gjorde även denna gång en bra insats och lyckades bra med sina tempoväxlingar och bollstölder. De fightades och gjorde det bra. Att slåss för sin sak är den viktigaste ingrediensen för att få tur. I söndagens match hade hemmalaget några bollar som studsade rätt för dom och fel för gästerna. Det var en viktig komponent

Dålig start

Matchen var jämn vid 0-0, 1-1, 2-2 och 19-19. Med kvarten kvar ledde hemmalaget med 5 mål. Vi inledde med många tekniska fel – bortkastade bollar, missar och övertramp. Det gav hemmalaget ett övertag som växte genom första halvlek och till slut ledde hemmalaget med 14-10.

Comebacken

Sista kvarten stod gästerna för en mäktig upphämtning. Mindre än 4 minuter kvar ledde fortfarande hemmalaget med 4 mål. Förändrat försvarsspel och lite chansningar senare hade Amanda Hanning tryckt in två mål, Camilla Ohlsson ett och Sanna Jonsäll gjort matchens sista.

Kaptenen

Marlene Ljung belönades med matchenslirarpriset och det var rättvist.

I övrigt får vi vara missnöjda med att matchen inte var 10-15 sekunder längre och samtidigt glada över hur duktiga vi är på att producera snabba mål. Nu lär vi oss av den här matchen och gör bättre i framtiden

FAKTA:
Lidingö SK - Alfta GIF HF                19 – 19 (14-10)
Mål Alfta:  Marlene Ljung 6, Camilla Ohlsson 6, Amanda Hanning 5, Caroline Strandell, Sanna Jonsäll
Utv LSK:  3 x 2 min     AGIF:  3 x 2 min
Straffkast LSK:  2 (1),    AGIF:  1 (0)