Samling:14:30
Seger nr 13 av 14 möjliga
2019-01-27 22:28
Perfekt försvarsspel
Damerna besegrade en av Sveriges största handbollsklubbar när man på bortaplan mosade Spånga HK med 32-13. Endast skärpa i försvarsspel och egna avslut begränsade lagets framfart denna söndag
Gästerna från Hälsingland började trevande även i denna match, med flera tekniska fel och missade lägen i början av matchen.

1-11
Inte förrän efter 12:41 gjorde Frida Vikblad 4-5 och DÅ inleddes en bra borta-period i matchen - kvarten senare stod det 5-16 och sen var matchen i princip avgjord. 6-17 i halvtid var rättvisa siffror som borde ha varit större

Ungefär lika
Andra halvlek var en transportsträcka mot slutresultatet där gästerna jobbade med olika uppställningar för att hitta nya spel till framtiden. Mycket gick bra - vissa saker får vi fila mer på. 6-17 i första halvlek och 7-15 i andra gav 13-32 till slut.

Sanna
Sanna Jonsäll var riktigt bra matchen igenom åt bägge håll. Mittblocket med Alexsson / Axell var lysande och framåt hade Moa en riktigt bra dag med hela 4 fullträffar

3 av 4...
Damlaget har nu spelat 3 av de 4 första matcherna under 2019 på bortaplan, samt en veckomatch hemma (mot Borlänge) så nu ser laget fram emot att få möta sin HEMMAPUBLIK i nästa match den 2 februari 13:00 då Täby kommer på besök till Alfta

FAKTA:
Spånga HK - Alfta GIF HF         12 - 32   (6-17)
Mål Alfta:   Sanna Jonsäll 8 (1), Camilla Ohlsson 5, Moa Alexsson 4, Amanda Hanning 4, Frida Wikblad 3, Maja Axell 3, Ida Bergman 2, Kristina Thureson, Rebecka Östling och Caroline Strandell
Utv SHK:  1 x 2 min       AGIF HF:   2 x 2 min
Straffkast:  1 (1) - 1 (1)
Domare: Lundström / Wikström
Publik:  40 (hälften från Hälsingland)