Samling:11:30
10 mål upp i svår bortamatch
2019-02-10 21:07
Bra match igen av Sanna Jonsäll! (Bild av Bosse Andersson)
78 åskådare hade tagit sig till Nortälje SportCenter för att se serieledarna ta sig an det taktiskt slipade hemmalaget HK Ceres. Efter 40 minuter var matchen avgjord och gästerna hade 10 mål upp vilket också blev margninalen till slut. Hos gästerna hade Sanna Jonsäll en riktigt bra match - inte minst bakåt.
Spelomgång nummer 16 och seger nummer 15 för damerna. I och med att Alftas stolta damlag lyckades vinna den svåra bortamatchen i Norrtälje så är det upplagt för stor underhållning när Uppsala tar emot om två veckor nere i Sveriges fjärde största stad.

Jämn start
Till en början såg det ut som på Cancermatchen uppe i Hälsingland i november. Ceres spelade bra och Grönklädda flickorna fick slita hårt i försvarsspelet. Några välriktade skott från hemmalaget gjorde att det var jämt i 9 minuter....

Avgörande ryck
De tio minuterna i mitten av första och de tio första i andra halvlek var de sekvenserna som avgjorde matchen. 4-5 blev 7-13 och 14-19 blev 14-24 i de två avgörande perioderna som bägge satte prägeln på resten av respektive halvlek.

Transportsträcka
Frida Wikblad fick vila hela andra halvlek och när 10 minuter återstod kunde gästerna släppa henne och Rebecka Östling till division 3-matchen i Rosersberg. Känslan i matchen var transportsträcka och det blev en lagomt ansträngande avslutning på matchen

Jobbet måste göras
Enkel seger över Ceres? Icke!
Vi vann för att vi gjorde jobbet helt enkelt. Försvarsmässigt hade vi ett starkt mittblock som höll ihop försvaret så att kanterna kunde sno många bollar och störa anfallarna i Ceres. Den längre och bredare planen i Norrtälje gjorde att vi kunde kontra bättre än hemma i Alfta. Mellan Stolparna gjorde "Matchens Profil" i inför-reportaget Therese Josefsson en förtjänstfull insats

Alla för fjärde i rad
Notera gärna att alla utespelare noterades i målprotokollet - detta för fjärde matchen i rad. Det är bredden som gör oss starka.
Nu går vi hem och laddar om batterierna - spelledigt kommande helg och sen är det dags för SERIEFINAL mot Uppsala borta den 23:e. DET vill INGEN missa!

FAKTA:
HK Ceres - Alfta GIF HF             22 - 32    (14-19)
Mål Alfta: Sanna Jonsäll 8 (2), Camilla Ohlsson 6, Maja Axell 5, Frida Wikblad 3, Moa Alexsson 2, Rebecka Östling 2, Amanda Hanning 2, Ida Bergman 2, Caroline Strandell och Kristina Thureson,