Serie:Dam 2 Ösv. Norra   Tabell >>
Samling:13:15
Damerna nära ETTAN efter seger i toppmötet
2019-02-24 07:53
SEGERTÅGET stannade till vid Fyrishov i Uppsala, tog med 2 poäng ombord, tutade och tuffade hem igen.

Det blev seger mot närmsta toppkonkurrenten Uppsala HK med uddamålet i en minst sagt dramatisk match. Nu är Alfta-damerna 1 (eller 2) poäng ifrån division 1 damer... en nivå man aldrig spelat på tidigare
17  16  1  0
Damerna har spelat 17 matcher, vunnit 16 och spelat en oavgjord. Det är klart att det är en imponerande säsong och imponerande insats att vinna (i princip) alla matcher. Nu behöver man lyckas med att vinna de(n) sista poängen också för att succén att gå upp i ettan ska fullbordas

Fullsatt buss
Till Uppsala reste vi med en fullsatt buss bestående av ledare och spelare samt en stor mängd supportrar som ville följa laget på plats i Fyrishov och ingen reste hem besviken. Det bjöds på stor underhållning under matchen.

Lysande kvart
Damerna hade bestämt sig för att vinna. Det gav en underbart bra förstakvart där vi ledde med 0-4, 2-9, 3-13 innan hemmalaget kom igång. Försvarsspelet var underbart bra och inte mycket gick igenom vår mur. vi lyckades skapligt framåt och 3-13 på tavlan imponerade.

Missar och mål
Hemmalaget släpptes in i matchen när gästerna tog ner garden. Uppsala tilläts skjuta från 8 meter, vi slängde bollen till blå spelare i kontring och missade i försvarsspelet. Det gjorde att det "bara" stod 11-16 i halvtid efter att andra kvarten slutat 8-3 till Uppsala

Beslutsamt - en stund
Gröntröjorna kom ut beslutsamma till andra halvlek och åkte ifrån med 1-5 på 6 minuter fram till 12-21 efter bland annat tre raka mål av Sanna Jonsäll. Återigen jättebra försvarsspel och kontringsspel lade grunden till den goda perioden.

Normalläge
Uppsala gav absolut inte slaget förlorat - tre raka mål och fram till kvarten kvar så låg det och skvalpade mellan 6 till 8 måls ledning för Gröntröjorna. Sedan hände något

Historien
Med kvarten kvar var det som att historien kom ikapp Alftas spelare. Vi blev rädda för att misslyckas. En lång historia av att vara "nära" att vinna spelade oss sannolikt ett spratt och vi blev stirriga, agerade inte helt normalt utan tappade (som lag) fokus och från minut 44 till minut 57 gick Uppsala från 18-25 till 28-28 och avslutet blev dramatiskt

Sista minuten
När vi gick in i matchens sista minut var ställningen 28 lika. 59:07 tog Alfta time-out och diskuterade hur sista minuten skulle se ut framåt och bakåt. Vi spelade en övergång och Amanda Hanning assisterade Maja Axell till ett friläge som målvakten räddade briljant. Carro tog returen och fick med sig ett frikast. Spelgeniet Hanning serverade Caroline Strandell ett friläge på linjen och 59:32 hade vi återigen ledningen.

Då var det Uppsalas tur att ta time-out med 16 sekunder kvar av matchen. Vi lyckades undvika avslut på de spelare vi ville och Uppsalas sista skott gick ribba och ut till inkast så vårt sista mål blev matchavgörande efter en rafflande avslutning.

Kollektivets seger
Vi höll på att tappa ledningen (gjorde det också eftersom det var lika) men samlade oss och fokuserade på rätt saker sista minuten. Många spelare var självklart bra men framför allt var det LAGETS SEGER att vinna seriefinalen! Maja Axell fick priset för bästa spelare i vårt lag och vi kan inte direkt klaga på den utnämningen. Axell tog stort ansvar bakåt (med radarkamrat Alexsson) och satte några riktiga klassmål framåt.

Framtiden
Nu slickar vi såren - lappar ihop trasiga kroppsdelar och ser framåt mot de tre avslutande matcherna i tvåan. På lördag spelar vi FAKTISKT hemma i Alfta och då kan vi avgöra serien. Efter jul har vi spelat 5 av 7 matcher på bortaplan så nu blir det skönt att spela 2 av 3 avslutande matcher hemma i vår borg. TACK ALLA människor som stöttar oss från när och fjärran. SLUT UPP till en fantastisk inramning hemma i Sporthallen på lördag. Alfta Handboll kan få ett division 1-lag då när vi möter Åkersberga - det är grejer det!

UPPSALA HK - ALFTA GIF HF            28 - 29  (11-16)
Mål Alfta:  Sanna Jonsäll 6 (1), Caroline Strandell 6,  Camilla Ohlsson 5, Maja Axell 5, Amanda Hanning 3, Rebecka Östling 2, Frida Wikblad och Moa Alexsson
Utv UHK:  1 x 2 min    AGIF HF:  0
Straffkast UHK:   1 (1)      AGIF HF:  1 (1)
Publikum:  71 tillskurer
Domare:  Horvath/Samuelsson