HF SIF (Skånelas div 2)22 - 23Alfta GIF Handboll

Aktivitetsinfo: Ingår som tredje matchen i cupen BL Info Cup
Seger mot ledande laget
2019-09-08 14:17
Från segermatch mot HF SIF
Damerna stod för en oerhört uppryckning och besegrade det ledande laget i turneringen med uddamålet. HF SIF med bekantingar som Emilia Engh och Sofia Kou Aune hade 2 segrar och en oavgjord innan matchen mot våra gröntröjor
Frida Wikblad dominerade sin kant på ett fascinerande sätt och gjorde 9 mål i matchen. Självklart valdes hon till matchens lirare.  Jonna Kumpula var bra i målet och hade hög räddnings%, samt några fina utkast

Det var upplagt för att HF SIF skulle vinna turneringen men istället mötte man ett riktigt bra försvar och ett lag som ville annat. Våra damer låg under med 5-6 - vände till 9-6 och 11-7 innan det blev 12-10 i halvtid.

I andra halvlek blev 16-12 16-15 och det var jämnt till sista minuterna då Frida Wikblad gjorde 23-20. Därefter blev samma Frida utvisad och det blev spännande in i det sista, eftersom motståndarna fick numerärt överläge. SIF fick straff efter 60:00 minuter men missade och vårt Gröna gäng vann med uddamålet i en dramatisk avslutning.

FAKTA:
HF SIF - Alfta GIF Handboll      22 - 23   (10-12)
Mål Alfta:  Frida Wikblad 9, Rebecka Östling 4, Maja Axell 4, Sanna Jonsäll 2, Jennnifer Jonsson, Marlene Ljung, Gabriella Persson och Frida Granberg