Samling:15:00
Historisk poäng efter Superdramatik
2019-09-28 20:13
Vittklätt lag i klassiska Hildursborg
Det tog en halvtimme EFTER slutsignal innan man kunde fastställa slutresultat i matchen Boden - Alfta. Till slut konstaterades att ett mål för mycket registrerats på hemmalaget och att matchen slutade oavgjort så Alfta GIF HF tog sin historiska första poäng i division 1
Damlaget var bra i ungefär 45 minuter av de 60 som spelades uppe i Hildursborg. Damerna inledde jättestarkt och var klart bäst i början av matchen. Stabilt försvarsspel och blixtrande kontringar gjorde att vi sprang ifrån till ledning 2-4 (vändes till 5-4), 6-8, 7-10 innan hemmalaget fick sin bästa period i matchen.

Tapp
Gästerna tappade 7-1 sista 10 i den första halvleken, mest pga egen passivitet. Vi gjorde individuella misstag och tappade bort bollar när vi skulle slå avgörande pass och missade avslut. Dessvärre blev den här 10minutaren ganska avgörande för matchen

Topp
Efter att ha pratat igenom spelet i halvtid kom man ut som ett nytt lag i andra halvlek och körde över hemmalaget i början av halvleken. Boden gjorde 15-11 under Emma Perssons utvisning och sen rasslade det bara till när vi på två minuter och sju sekunder gjorde 4 mål och fick en helt jämn ställning på tavlan

Tveksamma ödestdigra utvisningar
Hemmalaget gjorde i princip inte mål under den andra halvleken utan vi höll emot jättebra i försvarsspelet. Det var när domarna gav bort lite utvisningar som hemmalaget kom igång och gjorde mål som de inte borde få till. Det gjorde att Boden kom igång och 19-20 vändes till 23-21 på kort tid

Misstaget...
När Emma Persson tveksamt visades ut för andra gången i matchen så gjorde sekretariatet det omdiskuterade misstaget att man vid det efterföljande straffmålet tryckte fram två mål och lurade många inblandade med detta. Det påverkade vårt agerande resten av matchen och samtidigt så blev det rörigt när några spelare tyckte att resultatet på tavlan var fel (vilket det också var)

Spurten och rättelsen
ÄNNU EN GÅNG så reste vi oss på 9 och på 2 minuter och 9 sekunder dammade vi in 4 mål samtidigt som Boden "bara" gjorde ett... Emma Persson visste inte att hon blev poängräddare med 15 sekunder kvar när hon lobbade in 26-25 på tavlan men 25-25 i verkligheten.

Efter matchen meddelade vi sekretariatet, domarna och hemmalaget att vi inte skulle acceptera om man dömde Boden-seger och efter att ha granskat videon på matchen (den sändes ju live) så kom alla fram till att det korrekta slutresultatet var 25-25 och därmed fick vi med oss den historiska poängen i matchen

Målvakter och andra bra
Elin Hoffman - målvakten i Boden var grymt bra i matchen och utan henne hade matchen fått en helt annan bild. I vårt egna mål hade Wilma Eriksson 50% i den andra halvleken och vi var bra bakåt och i kontringen under matchen. Vi vill bibehålla det fina i det till söndagens match då vi möter Gimonäs

FAKTA:
Bodens BK HF - Alfta GIF HF      25 - 25   (14-11)
Mål Alfta:  Maja Axell 7, Sanna Jonsäll 6 (2), Emma Persson 4, Amanda Hanning 3, Moa Alexsson 3, Frida Wikblad och Linnea Mogren
Utv BBK 3 x 2 min   AGIF 3 x 2 min