Segersviten bruten av seriefavoriterna
2019-10-12 20:44
Det gör ont att förlora i handboll
10 februari 2018 förlorade damerna mot Uppsala hemma och sviten höll till 11 oktober 2019 när vi idag 12 oktober förlorade igen. 1 år 8 månader och 1 dag höll sviten - eller en säsong och 7 matcher om ni så vill men idag var Tumba en klass bätte än Alfta
Det var dukat för fest i Celsiushallen denna lördag och redan 45 minuter innan match var det bra med folk på plats i hallen. Det kändes ganska fullt på läktaren när matchen startade och vi räknade till 275 betalande åskådare. Sannolikt kommer det flera kommande lördag när Strands IF gästar i årets första derby.

Flygande start
Matchen började i ett flytande tempo och de första 5 minuterna kördes i ett virvlande tempo och ställningen 3-3 var en bra start för hemmalaget. Försvarsspelet var vettigt och anfallsspelet påhittigt

Bra halvlek
Hela hemmalagets första halvlek var bra och förtroendeingivande. Tumba gick till halvtidsledning med uddamålet och trots att många var nöjda med hemmalagets halvlek så fanns det flera möjligheter till hemmaledning. Spelet var således jättebra och det var i avslutssituationer som gästerna var klart bättre. I övrigt - en av Alfta handbolls bästa halvlekar

Bra start i andra
Första 8 minuterna i andra halvlek kan vi också tänka oss att komma ihåg för då hade vi 15-15 på tavlan. Inte mycket tydde på annat än en hård match ända in i kaklet. Sedan gick mycket fel

Otur och oförmåga
Det blev en avgörande sekvens när Tumba gick ifrån till 16-20. Tumba fick skott i täck och in medan vi sköt i täck och till målvakt. När Tumba fick en smäll i sida sköt dom stolpe in medan vi brände och när Sanna skulle sno bollen så snuddade bollen vid fingrarna - gick fram och rullades ut till Tumba-mål. Okej små marginaler men samtidigt lite högre klass i gästernas agerande.

Stoppa blödningen
Hemmalaget försökte stoppa blödningen med en timeout och skapade flera bra lägen men då valde gästernas målvakt Moa Björk att storspela och helt stänga buren i 10 minuter. I hemmalaget lyckades vi endast göra 1 mål sista 20 minuterna medan Tumba gjorde 9 och matchen blev en orimligt klar seger för gästerna med hela 12 mål fast det inte alls kändes som det när slutsignalen ljöd

Hanning och Jonsäll
Bästa spelare i hemmalaget var Amanda Hanning och Sanna Jonsäll. Totalt sett så var det en jättebra insats i 40 minuter - kanske det bästa vi gjort! Vi får bära med oss det och konstatera att vi - ännu så länge - inte är tillräckligt bra för att slå lag som Tumba

Publikfesten
Det var godkänt - rent av BRA med publik i Celsius och vi hoppas Ni alla kommer tillbaka för vi var bra och det var roligt en ganska lång stund. Kommande vecka fortsätter äventyret med hemmafight mot Strands IF. Damderbyn i Handboll brukar kunna vara folkfester. Welcome

FAKTA:
Alfta GIF HF - Tumba HBK    17 - 29    (11-12)
Mål Alfta:  Amanda Hanning 6, Maja Axell 4, Emma Persson 3, Sanna Jonsäll 2, Stina Englund och Marlene Ljung
Utv A 2 x 2 min   T: 2 x 2 min
Straffkast: A 1 (0) - T 1 (1)
Domare: Magnusson / Grönlund
Publik:  275 pers