Alfta GIF Handboll25 - 31Strands IF Hudiksvall

Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Samling:12:00
Strand klara segrare i derbyt
2019-10-19 14:50
10 minuter före matchstart
Strands IF Handboll är alltjämt Dala-Gävleborgs bästa handbollslag. Det fastställdes efter att gästerna avgjort derbyt mot våra grönklädda krigare redan i första halvlek. Slutresultatet fastställdes till 31-25 i bortalagets favör
Strand började allra bäst men hemmalaget kom tillbaka och tog en fin ledning med 6-4 efter enbart 8 minuters spel. Gästerna vände under en bra 5 minutare till ledning 6-9 och sedan släppte Strand aldrig ledningen.

Avgörande sekvenser
Strand spelade ett supertydligt spel och gjorde de enkla rutinerade valen som gjorde att man var bättre. Hemmalaget missade frilägen samtidigt som gästerna gjorde mål i undertal. 6-9 blev 9-11 och sedemera 9-13 som växte till 13-19 i halvtid.

Andra halvlek blev en transportsträcka till slutresultatet 25-31 i en halvlek där hemmalaget förvisso gjorde en något bättre insats men aldrig var riktigt nära gästerna

Publikfesten
Som alltid på derbymatcher var det roligt med fullsatta läktare och förväntningarn var uppskruvade. För idrottande tjejer är det handbollsderbyn som är det stora i vårt landskap. Kul inramning och bra intresse för matchen

Matchen
Det var två lag som visste det mesta om varandra men det var Strand som klarade av att utnyttja svagheterna. Gästerna ser ut att gå mot en ny säsong på övre halvan av serien. Hemmalaget missade för andra matchen i rad för mycket avslut och det blev avgörande i dagens match. Gästernas större rutin av division 1-spel visade sig i några avgörande lägen

Nyläget
Damerna visste att de tre första hemmamatcherna var mot tufft motstånd men det gäller att "bära sten" några dagar innan det kommer andra motståndarlag. Mot Strand presterade inte hemmalaget på en önskvärd nivå över 60 minuter och det var en rättvis seger för motståndarlaget. Nya tag till veckan när damerna kramar ur det sista innan man därefter får 2 veckors uppehåll innan match nummer 7 i serien

FAKTA:
Alfta GIF Handboll - Strands IF Handboll      25 - 31   (13-19)
Mål Alfta:  Maja Axell 6, Caroline Strandell 6,  Emma Persson 3, Rebecka Östling 3, Moa Alexsson 2, Stina Englund 2, Frida Wikblad 1 och Marlene Ljung (1).
Utv A:  2 x 2 min     S:  5 x 2 min