Samling:12:00
Bitter hemmaförlust
2019-12-07 14:53
Märklig situation
Det blev en riktigt sur hemmaförlust för damerna mot Spårvägen! Gästerna vann med tre mål efter flera missar i slutet av matchen... Hemmalaget plockade upp flera stora underlägen under matchen men totalt sett så gick man ändå förlorande ur den tighta striden
Damerna gjorde en av sina bästa matcher för säsongen, när man mötte Spårvägen! Man hämtade in underläge med 5 mål i första halvlek och ledde även med tre mål (22-19) i mitten av den andra halvleken. Därefter följde en av de sämsta perioderna i matchen och gästerna vände till ledning 22-24 på 3,5 minuter. Frida Wikblad och Maja Axell gjorde dock varsitt mål fram till 24 lika och därefter var det jämnt fram till 27-27

Avgörandet
Efter 53 minuter fick gästerna matchens första straff och gästerna fick återigen ledningen med ett mål. Hemmalaget tog timeout och pratade om anfallsspel men det var 4 minuter före slutet som matchen avgjordes då gästernas Lina Welander gjorde både mål 29 och 30 för gästerna. Hemmalaget jobbade med 7-6-spel men en boll i ribban och två tekniska fel gjorde att man aldrig kom riktigt nära utan slutresultatet skrevs till 28-32 denna gång

Det var en fin handbollskamp med bra tempo! Spårvägens större rutin och vassare avslut i matchens slutskede fällde avgörandet denna gång

FAKTA:
Alfta GIF HF - Spårvägens HF     29 - 32. (16-16)
Mål Alfta: Maja Axell 7, Rebecka Östling 5, Amanda Hanning 5, Emma Persson 3, Frida Wikblad 2, Caroline Strandell 2, Jennifer Jonsson 2, Hanna Sundberg, Marlene Ljung och Sanna Jonsäll
Utvisningar: 1 x 2 min för vardera laget