Serie:Dam 1 norra   Tabell >>
Samling:12:00
2019-12-21 10:46
Hanning laddar för skott
Det blev som vanligt en väldigt spännande match mellan Uppsala och Alfta när lagen möttes i damettan.. Denna gång än mer dramatiskt än tidigare och det hela avgjordes i matchens sista sekunder där hemmalaget tyckte det var självklart med en avblåsning medan gästerna fick bollen i ett friläge och sköt åt sig en poäng (nästan på övertid).

Matcher pågår fram tills slutsignalen – det fick hemmalaget klart för sig under lördagsmatchen mot Uppsala. Hemmalaget var riktigt bra i första halvlek och producerade hela 20 mål.. Gästerna gjorde 17 mål och detta efter att hemmalaget hade haft en större ledning under första halvlek. Andra halvlek slutade sedan 12-15, då bägge lagen spelat mycket bättre försvarsspel under den andra halvleken.

När hemmalagets Emma Persson efter 59:11 sköt 32-30 till hemmalaget, och därmed gjorde sitt 12:e mål i matchen, så tänkte vi nog alla att vi skulle vinna matchen men innan det hela var färdigt så hade gästerna gjort ett mål och hemmalaget skjutit i stolpen i sitt sista anfall för matchen. När sedan gästerna spelade in bollen på linjen med 5 sekunder kvar så räknade nog alla med att det skulle blåsas frikast åt ena eller andra hållet – inte minst med tanke på att bollen föll i golvet på en fot och borde blåsts av… men så blev det. Det är små marginaler ibland, minst sagt.