Alfta GIF Handboll25 - 23HK Silwing-Troja

Samling:12:00
Deceniets första seger
2020-01-26 08:39
Emma Persson i ett avslut
Decenniets första seger, Säsongens första hemmaseger och inte minst - första fullpoängaren på 3,5 månader! Det var en oerhört skön seger som avgjordes i de allra sista sekunderna när damerna besegrade SilwingTroja!
Det var en match som det liksom skulle vara krångligt kring... När matchen skulle spelas drabbades motståndarna av en traumatisk olycka. Denna gången drabbades de av lokfel på vägen upp och fick hyra bilar istället. Det var svårt att få in matchen i spelprogrammet och dessutom kunde inte matchen skjutas upp pga hårt belastade domare. Så visst var det en match som det hann pratas om redan före. Med den lösningen som vi nu lyckades få till blev det även ett spännande back-to-back-möte med Silwing så storyn fortsätter även under söndagen

Jämn start
Hemmalaget inledde inspirerat, bra försvarsspel kryddat med några goa räddningar från Emina Jonasson gav bra kontringsspel och fin inledning på matchen. Bra handboll, jämt och spännande - oftast med hemmalaget i förarsätet. Men det var inte förrän efter minut 20 som det började bölja lite i matchen

Utvisningar
Hemmalaget höll bra tryck och spelade gästerna till situationer där det blev utvisningar och 8-8 förvandlades till 12-8 i dubbla övertagsspel. Gästerna kom tillbaka starkt men det var Emma Persson som fick sista ordet i halvleken och fastställde halvtidsresultatet till 15-12 efter en fin handbollspropaganda i första halvlek

Momentumsvängningar
I den andra halvleken inledde gästerna bäst och matchen blev jämn ganska snabbt. Efter 7 spelade minuter gjorde SilwingTroja sitt 16:e mål i matchen och kom upp jämnsides med hemmalaget. 10 minuter senare var det alltjämt lika i matchen men hemmalaget hade fallit tillbaka i gamla synder och missat en del på gästernas duktiga målvakt Johanna Gillhart

Sista för gästerna
Motståndarnas främsta målskytt Linnea Siggeson sköt sitt nionde och tionde mål i matchen och för första gången under hela fighten hade hemmalaget underläge med två mål. Det var dock gästernas två sista mål på 10 minuter för efter detta stängde Jonasson butiken och tillsammans med ett välfungerande försvarsspel så lyckades Grönt hålla fritt från baklängesmål i 12 minuter.

Alla klev fram
Våra fyra sista mål gjordes av 2 x Frida Wikblad, Moa Alexsson och slutligen fick Hanna Sundberg visa kyla när hon slog spiken i kistan 3 sekunder kvar på straffkast (hennes enda i matchen) och det var inte de mest frekventa målskyttarna som satte de avgörande målen denna gång. Så var det också en gedigen laginsats som bärgade poäng nummer 7 och 8 för vårt gröna gäng.

Försvaret och målvaktsspelet
Amanda Hanning fick pris till bästa hemmaspelare vilket var en helt okej utnämning till vårt energiknippe, men vi måste passa på att prata om vårt försvars- och målvaktsspel där vi lyckades träffa rätt och höll undan föredömligt sist 12 minuterna. Målvakts-Emina hade 56 % förra veckan och mot Silwing noterades hon återigen för att ha räddat mer än varannat skott. 51 % denna dag. Klart det underlättar för att vinna handbollsmatcher!

Artisteri och perfektion.
Beröm till bägge lagen för underhållande handboll där gästernas Hanna Eldås stod för ett par snygga knorrar och vi själva hade otroligt vackert spel i kontringarna många gånger. På söndagen möts lagen igen och förhoppningsvis får vi då njuta av en lika rolig tillställning

FAKTA:
ALFTA GIF HF - HK SILWING/TROJA       25 - 23    (15-12)
Mål Alfta:  Maja Axell 6, Amanda Hanning 5, Emma Persson 3, Sanna Jonsäll 3 (1), Frida Wikblad 2, Marlene Ljung 2, Rebecka Östling 2, Caroline Strandell och Hanna Sundberg (1)
Utv Alfta:  1 x 2 min och Silwing Troja 4 x 2 min